Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Výprask od Pražské Slavie!
Výprask od Pražské Slavie! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 24 Září 2015 09:12

Ne vždy se utkání povede. Hokej je sport jako každý jiný, vyhrává se i prohrává. Poslední dva zápasy se Horácké Slavii nepovedly. V sobotu v Prostějově prohráli 1:4, včera doma se Slavií Praha dokonce 1:7! Tento debakl zvedal ze sedadel i jinak věrné diváky.

Před utkáním dělilo Třebíč od Slavie pět příček, ale na ledě si toho nikdo nevšiml! Utkání začalo hrubkou domácích, kdy se k puku dostal Jurík a sám před Vejmelkou propasíroval puk do sítě. V jedenácté minutě bylo 0:2. A stále bylo na ledě prakticky jen jedno mužstvo. Včera bylo jasně vidět, že jen snaha na vítězství nestačí. Domácí borci zaostávali ve všech činnostech. Zvláště souboje jeden na jednoho vyznívaly jasně pro Pražany. Hosté byli důraznější, rychlejší a hokejovější.

Domácí se dostávali do šancí jen zřídka a ve třetí třetině jim nebyla k ničemu ani dvouminutová přesilovka 5:3. A hosté si zahráli jak na tréninku. Dali celkem sedm branek, a až teprve dvě minuty před koncem symbolicky snižoval Petr Polodna. Domácím chyběl kapitán Dolníček, ale hrál Matěj Pekr, stejně jako nová tvář Jindřich Abdul, juniorský reprezentant, který přišel před zápasem na hostování ze Znojma.

Trenér Micka nechtěl utkání prakticky hodnotit, manažer Karel Čapek vydal po utkání omluvu všem fanouškům. Je otázka, jestli to bude stačit. Přes dva tisíce diváků přijde možná na Jihlavu. Na jiného soupeře těžko. Na druhou stranu je to sport a prohry k tomu patří. Třeba to hráče správně nakopne. V tabulce si celky prohodily pozice, nyní je Slavia druhá a Třebíč pět příček za ní na sedmém místě. Nyní čeká Horáky dvojutkání na ledech soupeřů. V sobotu v Kadani a v pondělí v Českých Budějovicích. Věřme, že nějaký bod přivezou.

Jan Zeman