Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč vydřela vítězství nad Benátkami
Třebíč vydřela vítězství nad Benátkami PDF Tisk Email
Čtvrtek, 17 Září 2015 08:43

Středeční domácí utkání proti Benátkám nad Jizerou stálo hráče Horácké Slavie hodně sil. Po těžkém zápase na Kladně čekal už za dva dny nepříjemný soupeř. Benátky jsou tak trochu farmou Sparty, Liberce i Boleslavi. To se ukazuje i v sestavě, kde najdeme hráče ze všech tří klubů. Největší jméno mají v brance a to Marka Schwarze, bývalého reprezentanta a hráče St.Louis Blues v NHL, kde celkem za tři sezóny odchytal 124 zápasů. A byl to stěžejní muž včerejšího zápasu. Domácí hráče přiváděl do šílenství, když pochytal jasné šance.

Hosté vedli od šesté minuty, přesilovku využil Ordoš. Pro domácí byla šťastná jedenáctá minuta, kdy Přibyl natáhl od modré a Raška strčil do střely svoji hůl. Na teč už Schwarz nedokázal reagovat a bylo 1:1. Poté v patnácté minutě nedal v dobré pozici sám před brankářem Niko. Šance byly na obou stranách a i domácí Vejmelka ukázal, že by mohl následovat příklad Schwarze a už brzy nastoupit cestu za moře, kde je draftován Nashvillem.

Na začátku druhé třetiny přišel podle trenéra Mičky zlomový moment. Hosté hráli minutu a půl přesilovku pět na tři, ale domácí stav ubránili.

Po zbytek třetiny a i na začátku třetí předváděl Schwarz svoje umění. Svoboda, Erat, Dolníček kroutili hlavou nad rychlými zákroky gólmana Benátek. Až do času 44:44. To si najel na konci přesilovky Peter Zuzin po levé straně těsně okolo mantinelu a lehkou střelou zápěstím překvapil Schwarze. Ten si zřejmě vybral malý oddechový čas a to se mu nevyplatilo. Byla to rozhodující branka utkání. V 54. minutě předvedl svůj zákrok dne i Karel Vejmelka a podržel svůj tým v oslabení při šanci Benátského Černocha. Domácí výsledek ubránili, na konci již frustrovaní hosté místo tlaku dvakrát faulovali a bylo jasno, domácí zvítězili 2:1.

Třebíč je tak jediným mužstvem WSM ligy, které neokusilo hořkost porážky. O skóre je Horácká Slavia druhá za Motorem České Budějovice. V sobotu zajíždí Horáci na led Prostějova, který sice venku dvakrát schytal 2:7, ale doma je to vyrovnané, se Slavii prohrál jen těsně 2:3. Protože je poslední, bude určitě dělat vše pro odpoutání se ode dna. A příští středu čeká Třebíč malý svátek. Přijíždí pražská Slavia. Nejen s Alexandrem Hylákem v brance, ale i s veteránem Pavlem Kolaříkem a spoustou mladých ambiciózních hráčů, kteří chtějí vrátit Slavii do extraligy. Derby Horácké a Pražské Slavie bude určitě jedním z vrcholů sezóny!

Jan Zeman