Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Přerov a Kladno za 5 bodů!
Přerov a Kladno za 5 bodů! PDF Tisk Email
Úterý, 15 Září 2015 12:03

Sobotní a pondělní zápasy Horácké Slavie se opět povedly. Jak na domácím ledě s nováčkem z Přerova, tak i na Kladenském ledě Třebíčští zvítězili.

V sobotním zápase rozhodli už během první třetiny, kdy postupně nasázeli branky Dolníčka, Dočekala a Psoty. Na konci druhé třetiny už jen hosté korigovali výsledek na 3:1. Zápas to nebyl lehký, hosté ukázali svoji sílu. Třebíč ale opět staví na kvalitní práci brankářů a tentokrát padla správná volba na Karla Vejmelku. Byl strůjcem vítězství jak v tomto zápase, tak i na Kladně. Oproti prvnímu zápasu se do sestavy Třebíče vrátil Martin Dočekal z Komety a z Olomouce Peter Zuzin, který zde působil i loňskou sezónu. Nastoupil i vyléčený Tomáš Svoboda.

Jaromír Jágr odletěl o víkendu na Floridu a tak pondělní zápas Horáků neviděl. Ale pokud dostane zprávu, veselo mu nebude. V přípravě oba zápasy jasně ovládli Středočeši, nyní hosté z Vysočiny. První třetina se hrála podle not domácích Rytířů a již v deváté minutě vedli 1:0. Od druhé třetiny však začala píseň podle not Třebíče. Po návratu jednoho z vyloučených domácích hráčů ujeli Psota s Kuskem a druhý jmenovaný vyrovnal stav na 1:1. Dále se hrál pěkný hokej, ale bez další branky, i když šance byly a tyčky zvonily.

Branka nepadla ani v prodloužení. Nájezdy se stali kořistí hostů, kdy postupně proměnili nájezd Svoboda, Polodna i fantom Dolníček. Brankář Cikánek se zřejmě zapomněl podívat na minulé nájezdy v Šumperku, neboť Dolníček ho vymíchal naprosto stejně jako Šindeláře. A jelikož za domácí byl úspěšný jen Kindl, stěhuje se druhý bod na Vysočinu.

Třebíč je po třech kolech třetí, za rivaly Jihlavou a Budějovicemi. Dukla neměla dobrou přípravu, zato zápasy ji vychází perfektně. Navíc si dovolí postavit do branky patnáctiletého kluka, Jakuba Škarka! Po vítězství nad Ústím, vychytal vítězství i v Šumperku. Klobouk dolů před takovým tahem Jihlavských! Taková zkušenost může mladému gólmanovy rychle pomoci do výšin hokejového světa.

Ve středu hostí Horácká Slavia tým z Benátek nad Jizerou. I těm se celkem daří, porazily Kadaň a Prostějov a padly jen na Slavii. Věřme, že diváci uvidí kvalitní podívanou s dobrým koncem!

Jan Zeman