Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Premiéra vyšla, Horácká Slavie veze dva body
Premiéra vyšla, Horácká Slavie veze dva body PDF Tisk Email
Pátek, 11 Září 2015 06:21

S velkým očekáváním šly do boje oba soupeři. Jak domácí Salith Šumperk, tak hosté z Vysočiny měli během pauzy velký vítr v kabinách. A o překvapení v sestavách nebyla nouze. V domácí brance nastoupil Filip Šindelář z Vítkovic, v obraně Horákům dobře známý Jan Zdráhal a v útoku Tomáš Fořt. To proto, že se Šumperk stal farmou Pardubic. Šokem byl Aleš Holík v obraně, který po loňské sezóně odešel do Zlína a údajně ne v dobrém. Přesto bude opět nastupovat za Šumperk na střídavý start. Za Třebíč nastoupil do brány Karel Vejmelka, i když je odchovanec Slavie,nyní paradoxně kmenový hráč právě Pardubic. A byl to on, kdo patřil ke klíčovým hráčům utkání.

Ale popořadě. Utkání začali hosté zhurta a měli několik slibných šancí. V zápětí rozhodčí přísně posoudili zdržování hry, když Niko chtěl rukavicí pohodit puk a o vteřinu zůstal déle zaklesnut. Neuběhla ani minuta a Plášek, který byl v brankovišti Vejmelky, zkušeně zakopnul o jeho hokejku a Vejmelka dostal další trest. Přesilovku 5:3 domácí využili Tomášem Fořtem. Na konci první třetiny dostala i Třebíč výhodu přesilovky a ukázkově ji využila. Bilčík naznačil střelu od modré, gólman povyjel, Bilčík lehce postrčil doprava Marku Švecovi a ten se nemýlil, 1:1. Tento talent, který přišel ze Sokolova, dal svojí premiérovou branku v I. lize.

Druhá třetina začala v kopii první. Ve třetí minutě byl vyloučen Čejka a za minutu Petr Gewiese přehoupl stav opět pro domácí, 2:1. V polovině zápasu přišli dva tvrdé zákroky třebíčských a za ten druhý rozhodčí sečetl Přibylovi 5+ do konce utkání. Domácí přesilovku nevyužili a tak šli s jednobrankovým náskokem do kabiny.

Začátek třetí třetiny ale vyšel parádně hostům. Roman Erat perfektně potáhl do pásma, našel Dolníčka, který Šindeláře nepřekonal. Ihned vítkovický fantom zlikvidoval dorážku Erata, střelu Maleny, ale poslední střelu Švece už nestihl. Obrana ho nechala na pospas třebíčské kanonádě, které neodolal, 2:2. Do konce zápasu už gól nepadl. Baldwin v přesilovce netrefil vyloženou šanci, a těsně před koncem zase Kuska vychytal Šindelář.

V prodloužení přišel zákrok Vejmelky, o kterém si diváci povídali ještě doma a dnes ho mohou fanoušci vidět i na serveru hokej.cz. Alce do Zlaté Helmy! Domácí měli výhodu přesilovky a rozebrali tři obránce Horáků. Poslední hráč už mířil do prázdné klece, kam jako tygr skočil Vejmelka a vyrážečkou zlikvidoval 120% šanci domácích. Zbývalo 26 vteřin prodloužení! V nájezdech naopak pochytal všechny domácí exekutory. Petr Polodna a Luka Petelin (nikoli Fin, jak si někteří myslí, ale Slovinec) v dresu Třebíče úspěšní nebyli, ale David Dolníček neskutečně vykoupal Šindeláře a profesorsky zavěsil.

Bylo to první mistrovské utkání WSM ligy, tedy je zbytečné něco hodnotit. Hráči ještě hledají optimální souhry, trenéři optimální sestavu. Nehrál například avizovaný Tomáš Svoboda, který je ve stavu zraněných. V sobotu přivítá Horácká Slavia Přerov, který také svoji premiéru také zvládl a porazil Kadaň také 3:2.

Jan Zeman