Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia začíná v Šumperku
Horácká Slavia začíná v Šumperku PDF Tisk Email
Středa, 09 Září 2015 11:51

Ani se to nezdá. Jakoby I. liga skončila minulý měsíc, a už se jede od nuly nanovo! Ano, dnes začíná první kolo nově WSM ligy. WSM je zkratka hlavního sponzora - americké softwarové firmy World System Market Inc.

Bude to hodně zajímavý ročník. Kromě bývalých mistrovských celků Kladna, Dukly Jihlava a Motoru ČB bude silným tahákem pro diváky i pražská Slavia. Tedy v Třebíči i v Praze bude Slávistické derby! Do bojů o play off budou chtít zasáhnout i další celky. Vyšší cíle mívá další bývalý ligista z Ústí nad Labem. Posiloval i Prostějov, který si přitáhl loňskou oporu Horácké Slavie, brankáře Horčičku. Naopak oslabila Jihlava, které odešlo duo Čachotský, Zeman, což znamená skoro polovinu produktivity. V přípravě to bylo znát, Horácká Slavia si i v tréninkovém tempu poradila s Duklou ve dvou zápasech a zvítězila 5:1 a 6:1.

 

První soupeř Šumperk ztratil úderné duo Moskal, Žalčík a i oni je budou těžko nahrazovat. Ostatní více méně kosmeticky obměnili kádr. Záhada bude u Horácké Slavie. Ta většinou využívá služeb extraligových hráčů, kteří se potřebují rozehrát. I z tohoto důvodu je v Brně Kamil Pokorný jako asistent Aloise Hadamczika. Jelikož systém extraligy a WSM ligy má jiný rytmus, může Pokorný sledovat hráče v Třebíči. Proto je těžké odhadnout, v jaké sestavě Horáci vyjedou. V brance by měl být oporou Karel Vejmelka na hostování z Pardubic, jinak odchovanec HS. Pilíři v obraně by měli být veterán Rosťa Malena, navrátilec Václav Čejka, Jakub Bartoň i Vlasta Bilčík. V útoku potáhnou tým Roman Erat, David Dolníček a snad už uzdravená jediná výrazná posila Petr Polodna. Zajímavé je i angažmá zámořského dua Baldwin, Klecha. Na začátek by měl pomoci z Brna i Tomáš Svoboda. O dalších posilách se rozhodne z hodiny na hodinu. I Olomouc a Brno mají své marody a startují svoji soutěž už v pátek.

Nový ročník bude určitě zajímavý. Do hry zasáhnou i velké osobnosti českého hokeje. Do Motoru přišel velmi řízný bek Lukáš Zíb, na Kladno Lukáš Mensator a Václav Skuhravý. Návrat do Čech připravil i bývalý hvězdný útočník Litvínova Vojta Kubinčák a do branky Slavie Praha by se měl postavit po angažmá v Košicích Alexandr Hylák.

Přejme hráčům Horácké Slavie mnoho zdaru v této sezóně a vydařený vstup v dnešním zápase v Šumperku. V sobotu zavítá na led Třebíče nováček z Přerova a hned v pondělí čeká Horáky pořádný souboj na Kladně.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Pátek, 11 Září 2015 06:24