Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Dukovanské okruhy 2015
Dukovanské okruhy 2015 PDF Tisk Email
Pátek, 12 Červen 2015 00:00

Již 21. ročník závodu Dukovanské okruhy se uskuteční v sobotu 13. června 2015. Letošní ročník závodu pořádá tým Vysočina Cycling. Závod se startem a cílem před Jadernou elektrárnou Dukovany se letos poprvé pojede jako otevřené mistrovství kraje Vysočina.

„Chtěli bychom se pokusit přitáhnout na start především větší množství mládeže, a proto jsme přesunuli start závodu na pozdější termín, kdy už počasí dovoluje jezdit na kole téměř každému a závod by se neměl krýt s dalšími silničními závody pro mládež. Dalším zatraktivněním závodu by měla být mírně upravená trať, která ukáže závodníkům Jadernou elektrárnu Dukovany i z jižní strany,“ říká ředitel závodu Rostislav Krotký z týmu Vysočina Cycling. Protože byla opravena silnice od Rouchovan směrem k elektrárně, budou poslední kilometry vedeny po této silnici a táhlé stoupání udělá cílové kilometry trochu náročnější. Závod je vypsán nejen pro hobby závodníky, ale letos přibude i kategorie pro licencované závodníky a také pro ty, kteří budou chtít bojovat o titul Mistra kraje Vysočina. Navíc všichni neregistrovaní, kteří si budou chtít poměřit své síly s těmi nejlepšími, mohou startovat v hlavním závodě v kategorii Hobby prestige. Hlavní závod je vypsán na 4 okruhy a na závěr absolvují závodníci ještě jeden malý okruh, aby diváci mohli lépe sledovat vyvrcholení prestižního závodu. O titul Mistra kraje Vysočina budou bojovat nejen muži v hlavním závodě, ale i závodníci v mládežnických kategoriích.

„Dukovanské okruhy mají dlouholetou tradici. Atraktivní prostředí jaderné elektrárny Dukovany ve spojení s krásnou přírodou v okolí Dalešické přehrada dělají tento závod jedinečný,“ říká Kristýna Vohlídková z útvaru komunikace JE Dukovany.

Více informací, propozice a přihlášky na internetových stránkách akce - http://www.vysocinacycling.cz/akce.aspx.

Jiří Bezděk