Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Drobotina Na Hvězdě
Drobotina Na Hvězdě PDF Tisk Email
Úterý, 19 Květen 2015 07:21

Třebíčský areál Na Hvězdě hostil o víkendu 16. - 17. května 2015 Stříbrný Superpohár, který je součástí největšího baseballového turnaje pro děti do 10 let v Evropě. Mladé baseballové naděje z celé jižní Moravy a Vysočiny soutěžily na hlavním stadionu týmu Nuclears a novém hřišti pro mládež v jeho těsném sousedství. Jeho výstavbu podpořila Nadace ČEZ částkou 180 tisíc korun. Účast na finálovém Zlatém Superpoháru v Praze si zajistily čtyři týmy – Technika Brno, Pipas Brno, Draci Brno a Třebíč Nuclears.

Skupina ČEZ je dlouholetým partnerem baseballového týmu Třebíč Nuclears, který mládežnický turnaj pořádá a jenž v loňském roce hostil například i Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Kapacita původního sportovního areálu Na Hvězdě začala být pro pořádání mezinárodních mistrovství i pro tréninky všech kategorií nedostatečná, a tak se vedení klubu na začátku roku 2012 rozhodlo rozšířit ho o nové mládežnické hřiště. Při příležitosti letošního Stříbrného Superpoháru bylo nové sportoviště slavnostně otevřeno.

Na novou sportovní plochu přispěla Nadace ČEZ třebíčským baseballistů prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště a na doporučení zaměstnance Skupiny ČEZ i prostřednictvím Zaměstnaneckých grantů. „Dlouhodobě podporujeme činnost sportovních klubů zaměřenou na děti a mládež. Baseballový tým Nuclears v tomto směru odvádí skvělou práci. Důkazem jsou jeho výsledky i široká členská základna. Pěvně věřím, že jeho svěřenci na novém hřišti vyhrají mnoho profesionálních i tréninkových zápasů,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Jana Štefánková