Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu ME veteránů v šermu: Ryneš 18.!
ME veteránů v šermu: Ryneš 18.! PDF Tisk Email
Úterý, 19 Květen 2015 07:10

O stoupající formě třebíčského šermíře Františka Ryneše před mistrovstvím Evropy, jsme již referovali. Stoupající tendence se potvrdila. Minulý týden náš borec dosáhl na velmi pěkné 18. místo z 85 přihlášených do soutěže kordistů ve věkové kategorii 60 – 69 let.

Základní skupinu neměl vůbec lehkou. Postupně porazil Francouze Patrica Delacour, Jeana Stocka z Belgie, Andrew Browna z Velké Británie, dalšího Francouze Jean-Luc Dauendorfera a Němce s polskými kořeny Henryka Zylku. Své vystoupení v sedmičlenné skupině zakončil drtivým vítězstvím nad Italem Marco Bertolinim. První místo ve skupině Františku Rynešovi vyneslo výborné nasazení do vyřazovacích bojů. Zde byl nasazen jako šestka. To znamenalo volný los do pavouka posledních 64 šermířů. Zde znovu narazil na Angličana Browna, kterého již ve skupině porazil.

I tento duel, vedený na deset zásahů, náš šermíř od začátku kontroloval. Vedení o dva body mu umožnilo soustředit se na dosahování současných zásahů, což se dařilo. Ryneš vyhrál nejtěsnějším rozdílem 10:9.

Dalším soupeřem byl Slovák Gabriel Kollár, se kterým se potkal již v československé reprezentaci v 70. letech a nyní často na veteránských turnajích. Oba borci se proto dobře znají. Kollárovi se podařilo tuto znalost proměnit v celkem hladké vítězství.

Díky dobrému nasazení tak na Ryneše zbylo celkové 18. místo. I to je nejlepší letošní umístění českého reprezentanta v kordu na letošním veteránském mistrovství Evropy. Šéfredaktoru našeho serveru gratuluje i redakce.

Jan Zeman