Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíčští na MS v hokeji v Praze
Třebíčští na MS v hokeji v Praze PDF Tisk Email
Středa, 06 Květen 2015 00:00

Většina sportovního národa nyní prožívá období nadšení z hokejového mistrovství světa. Třebíč není výjimkou. V restauracích a domácnostech se schází fanoušci a drží palce Jágrově partě. Patrně poslední mistrovství světa, na kterém hvězdný Jarda hraje.

Pro Třebíčské je navíc v mužstvu i nemalá kolonie odchovanců místního hokeje. Dokonce se sešli v úvodní zahajovací první lajně! Trojici Horáků Ondra Němec, Vladimír Sobotka a Martin Erat doplnili Jan Hejda a Jakub Voráček. Sice již po prvních nezdarech se sestava mění, všichni tři v ní zatím mají pevné místo. Jak Erat, tak Sobotka se také zapsali do listiny střelců. Oba přispěli k perfektnímu zápasu pondělního večera proti Kanadě. Jejich branky nebyli vítězné, přesto jejich výkon potěšil. Věřme, že tito naši zástupci budou dobře reprezentovat i nadále. Držme jim palce, ať se dostanou co nejdále a třeba napodobí jejich předchůdce z domácího šampionátu z roku 1985, kdy překvapivě Češi převálcovali silné soupeře a vyhráli před domácím publikem celý šampionát. Pravda toto vítězství si možná pamatuje pouze Jágr, ostatní hráči v té době ještě nevěděli nic o svitu Slunce na Zemi, natož o černém kolečku honícím se po ledě dřevěnou fajfkou.

Myslím, že můžeme být hrdi na toto trio, které by mohlo navázat na jiného úspěšného odchovance, Oldu Válka, která právě v r. 85 slavil tento titul. Držme jim i nadále palce!

Jan Zeman