Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Proč se přestali snažit?
Proč se přestali snažit? PDF Tisk Email
Středa, 18 Březen 2015 13:46

Výprask na závěr. Takový konec si nezasloužili ani hráči, ani diváci Horácké Slavie. V posledním zápase sezóny ji deklasoval Motor 8:2! Do deklasované sestavy nenastoupil další hráč Martin Janáček, ani nemocný kapitán David Dolníček.

Hráči Motoru vlítli na Horáky jako uragán a v 11. minutě již byl Milan Máj po třetí brance na střídačce, aby jej vystřídal Lukáš Dusík. Nejprve se prosadili do té doby „neplodní“ hráči čtvrté formace Pašek a Trummer, třetí branku přidal Přibyl. První třetinu uzavřel gólově Vráblík.

Do druhé třetiny už nenastoupil ani Josef Straka, tak si byli domácí jistí vítězstvím. Ve druhé třetině se trefili Pajič a Švihálek, za hosty korigoval stav dvakrát Adam Raška. V posledním dějství se prosadil dvakrát Boháč a bylo vymalováno. Zdecimovaní hosté předvedli nejslabší výkon, podpořený 14 vyloučeními. Na střely vyhráli domácí hokejisté 52:15! Prostě zápas, který nemá cenu komentovat.

Prostě se vždy nezadaří. Škoda, že zrovna v posledním zápase, když se za mužstvem vydalo i nemálo fanoušků. Celkově byla ovšem sezóna skvělá a o postup do baráže se rval zbytek kádru statečně po čtyři zápasy. Motoru je třeba zatleskat nejen za výkon, ale i za boj o holé přežití. Parta okolo bývalých patriotů, Turka, Bělohlava, Sailera a dalších, dokázala z nuly za dva roky bojovat o extraligu. A diváci to oceňují, včera bylo opět vyprodáno, skoro 6500 diváků! A šance na postup mají, což loni ukázala Boleslav s Olomoucí. Letos Olomouc ani Slavia nemají extraligové kádry a Motor s Chomutovem mohou překvapit.

Nyní čeká některé hráče Horácké Slavie pozvánka do svých týmů či na hostování, jako třeba Romana Erata do Komety. Návrat do Olomouce a baráž čeká Vodného, Králíka. Janáček už odjel před zápasem. Do kádru Komety má šanci nahlédnout i Vlasta Bilčík a Jakub Čuřík, Třinec může využít služeb Lukáše Havla. Přejme jim i dalším rodákům úspěšný zbytek sezóny.

Jan Zeman