Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Hokejisté Třebíče vyšli dvakrát naprázdno
Hokejisté Třebíče vyšli dvakrát naprázdno PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Březen 2015 11:08

V pátek a v sobotu se hrály další utkání semifinále play-off. Bohužel obě, k nelibosti domácích fanoušků, vyhrál Motor České Budějovice. A troufnu si říci, že neprávem, protože v obou utkáních tahali hráči z jihu Čech za kratší konec.

V pátek domácí dvakrát vedli po brankách Havla a Erata. Hosté pokaždé vyrovnali a na konci druhé třetiny dali vítězný gól, na který už domácí nedokázali reagovat. Závěrečná branka padla při power-play domácích. Páteční zápas tak skončil 2:4 z pohledu Třebíče. Nic nebylo platné, že Horáci přestříleli hosty 41:25! Chyběl vždy kousek štěstí, aby se puk dostal za zády brankáře Bláhy.

Jiný průběh, ale stejný obraz hry, nabídl sobotní zápas. Hosté rychle vedli 2:0 a Horácká Slavia ihned střídala brankáře Dusíka za Máje. Sice Dusík za branky nemohl, ale do sedmé minuty si nesáhl na puk a dvakrát lovil z branky! Poté Horáci vyrovnali brankami Havla a Wasserbauera. Minutu a půl před koncem třetiny ovšem Budějovice využily přesilovku a šli do kabin s náskokem 3:2.

Za čtrnáct vteřin druhé třetiny ovšem bylo opět vyrovnáno, když se podruhé trefil Havel po pěkné akci. Vše se rozhodlo až v 54. minutě. Chybnou rozehrávku hosté potrestali brankou na 3:4! Domácí hráči už odpověď nenašli.

V zápase byli určitě lepší, bojovnější, ale opět chybělo štěstí. Zvláště ve druhé třetině měli několik vyložených šancí. Nelze se také nezmínit o metru sudích, kteří určitě neměřili stejně. V obou utkáních trestali nekompromisně zákroky Třebíčských a stejné zákroky na straně druhé pouštěli. Vrcholem bylo poslání třebíčských do tří tři minuty před koncem druhého zápasu. Před tím netrestali vyložené fauly hostů a poté v jeden čas při tlaku domácích vyloučí dva hráče najednou! Svou roli sehrála i soupiska domácích. Z extraligových klubů nepřijeli brankář Horčička, obránci Zdráhal, Holík a útočník Pekr. Všichni klíčové postavy série. Nedá se nic dělat, tak jsou postavené smlouvy s kluby a Třebíč může být ráda za každou výpomoc, kterou od extraligových klubů dostane. Bez ní by hrála na chvostu tabulky. Naopak extraligovým klubům to pomáhá s lepší výkonností hráčů. Podívejme se, jak v Třebíč vyrostli Hrubec, Čiliak, Ostřížek, Mrázek, Dlapa a další hráči, kteří dnes válí za extraligové kluby. Přejme jim to a buďme hrdí na ostatní hráče, kteří bojovali o každou píď ledu. I přes prohru fanoušky nezklamali. V prvním skoro 4500 a ve druhém 4800 fanoušků vidělo ze strany Horáků dobrý výkon. Hráčům nelze vyčítat snahu a bojovnost. Je to prostě sport. Jak říká jeden transparent v hledišti: „Hrdí když se vyhrává, věrní když se prohrává!“

O prodloužení série budou hráči bojovat z posledních sil v úterý na ledě Budějovic.

Jan Zeman