Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia srovnala stav série na 1:1!
Horácká Slavia srovnala stav série na 1:1! PDF Tisk Email
Středa, 11 Březen 2015 09:28

Hráči Třebíče nastoupili do druhého zápasu na ledě Motoru tak jako v pondělním zápase. Již ve druhé minutě byl vyloučen Charousek. Domácí přesilovku neproměnili a začal se jiný zápas, než předchozí den. V úterý to byli Horáci, kdo drželi otěže zápasu ve svých rukou. Domácí nechávali hostům více prostoru.

V deváté minutě nevyužil velkou šanci Martin Čech. Poté byl vyloučen hráč Budějovic a Třebíčští proměnili první přesilovku. Úspěšným střelcem byl muž série Matěj Pekr, 0:1. Radost hostům vydržela jen 30 vteřin. Než hlasatel oznámil střelce branky, Adam Přibyl srovnal na 1:1. Ve dvanácté minutě byl opět vyloučen domácí Semrád a Horáci opět přetáhli skóre na svoji stranu. Aleš Holík vystřelil od modré a domácí obránce lehce změnil směr střely a bylo 1:2.

Na začátku druhé třetiny už v první minutě Lukáš Havel trefil tyč Bláhovy branky. To domácím nestačilo jako upozornění a dále nechávali hrát hosty. Třebíčští hokejisté těžili z tlaku a domácí faulovali. Přesilovku však nevyužili, stejně jako domácí za vyloučení Třebíčských pro hru v šesti.

Rozhodující momenty se odehráli během tří minut třetí třetiny. Domácí Motor vletěl na led s touhou vyrovnat a po 51 vteřinách se to Strakovi podařilo, 2:2. Ovšem platilo stejné pravidlo jako u první branky Třebíče. Po půl minutě Adam Raška opět pohnul pomyslnou misku vah na stranu Třebíče, 2:3. A za dvě minuty jeli hosté tři na dva, Erat vypálil a Havel dorazil bekhendem střelu do sítě Motoru, 2:4. Opět skoro 6500 diváků mělo skleslou náladu, ale dále povzbuzovalo domácí. Hráli, ale opět především hosté, kteří chtěli kontrolovat stav. Navíc v 54 minutě Boháč oslabil domácí a Třebíč hrála další přesilovku. Až v 57 minutě Bohunický z ojedinělé akce nastřelil na branku a Straka tečoval mezi betony Horčičky, 3:4. Závěrečné drama už změnu stavu nepřineslo. A to ani přes to, že byl nejprve vyloučen 42 sekund před koncem Vodný, za vyhození puku a čtyři vteřiny před konce ještě i Roman Erat.

Díky disciplíně během hry a nasazení vezou Horáci nadějný stav k dalším zápasům série. Je jasné, že zápasy se do Budějovic vrátí. Spekulovat o tom, že to budějovičtí pustili, aby v pátém zápase doma před plným stadionem rozhodli, je zavádějící. Minulou sérii také rozhodli na ledě Benátek a nečekali na domácí atmosféru a další výdělek více než půl miliónu korun! Stejně jako je mylná spekulace o tom, že Třebíč jít do baráže nechce. Nechme to na hráčích a v pátek i sobotu si přijďte vychutnat skvělou hokejovou atmosféru. Budějovice si objednali 1500 vstupenek, a když připočteme domácí fanoušky, bude plný dům! To si nemůžete nechat ujít!

Jan Zeman