Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První měření sil vyhrál Motor!
První měření sil vyhrál Motor! PDF Tisk Email
Úterý, 10 Březen 2015 11:01

První zápas semifinále play-off I. hokejové ligy vyhrál celek z jihu Čech. Horácká Slavia na ledě Českých Budějovic neobstála a prohrála 4:3. Do utkání v dresu hostů zasáhl poprvé Daniel Voženílek, nadějný junior z Pardubic.

Utkání bylo hodně nervózní a přineslo velký počet vyloučených na obou stranách. Celkem 22 v poměru 10:12. Navíc Erat a Vodný si odpykali i osobní desetiminutový trest. V jednom zápase si odnesli hráči Třebíče více trestných minut, než ve čtyřech předchozích zápasech s Havířovem dohromady! Bohužel na to dopláceli. Nejen třemi obdrženými brankami, ale i vypadnutím z tempa, kdy se jim začalo přehrávat domácí a poté přišel opět faul. Některé pramenili z přílišné snahy, některé byli možná i přísné a na protest doplatil např. Roman Erat. Nicméně musíme také říci, že se hrálo v parádní atmosféře skoro 6500 diváků! Tím bylo dáno nasazení obou stran.

Hrál se dobrý hokej se spoustou šancí. A taky branek. Za Třebíčské se trefili 2x Pekr a jednou Dolníček. Domácí šli do vedení již ve třetí minutě, když hosté dali za tak krátkou dobu příležitost proměnit přesilovku 5:3! Střelcem byl Nouza. Třebíč vyrovnala Pekrem ve čtvrté minutě druhé třetiny. Poté se trefili postupně třikrát domácí, naposled ve 48. minutě Josef Straka a zdálo se, že je rozhodnuto. Dolníček a poté Pekr, ale zápas zdramatizovali a v minutové power-play na konci zápasu se domácí strachovali o výsledek. Bohužel pro Horáky, nepodařilo se srovnat.

Dnes budou mít další možnost. Pokud zkrotí své vášně a budou hrát disciplinovaněji, mají šanci. Motor není k neporažení, což dvakrát ukázali Benátky. Jen je potřeba nehrát více jak jednu třetinu v oslabení! Věřme, že se mladíci o výsledek poperou!

Jan Zeman