Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia už zná soupeře
Horácká Slavia už zná soupeře PDF Tisk Email
Pondělí, 02 Březen 2015 16:08

Hráči Horácké Slavie už mohou trénovat na přímého soupeře. Včera se rozhodlo o tom, že soupeřem Třebíčských hokejistů budou hráči Motoru České Budějovice. Celek, který má ambice návratu na vrchol české hokejové scény. Chomutov si musí ještě počkat na sedmý zápas dvojice Kladno – Jihlava. Na rozdíl od Horáků, sehrály Budějovice šest těžkých zápasů. Ten poslední na ledě Benátek zvládly a postoupily do semifinále. Vítěz tohoto souboje automaticky postupuje do baráže o extraligu.

Pro Třebíč motivace minimálně baráže, protože ekonomicky na extraligu zatím nemá. Jedině že by probíhala zákulisní jednání. Motor je hratelný soupeř. Horáci mají letos vyrovnanou sérii dvou vítězství a dvou porážek, přičemž ta poslední padla až v prodloužení. Motivace pro domácí je jasná. Baráž znamená zviditelnění jmen nejen hráčů, ale i realizačního týmu. Mladí mladí by v ní mohli změřit síly pravděpodobně se Slavií Praha a jedním z dvojice Olomouc – Karlovy Vary. Liberec má dostatečný náskok. Právě problém Olomouce, ale dělá i problém Horákům. Hráči, kteří jsou v Třebíči na hostování, možná budou muset pomáhat mateřskému celku. To není pro Třebíč dobrá zpráva. Uvidíme první utkání, které začíná na ledě Motoru v pondělí 9. března. Další utkání se hraje druhý den, v Třebíči se obě mužstva utkají v pátek 13., resp. v sobotu 14. března, vždy od 17:30 hodin.

Věřme, že se hoši poperou o baráž, kterou by si za letošní výkon zasloužili. Stejně jako diváci, kteří chodí v hojném počtu, i když do fanoušků Budějovic máme v Třebíči daleko. Tam na play-off neklesl počet diváků pod 6.000!

Jan Zeman