Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia smetla Havířov!
Horácká Slavia smetla Havířov! PDF Tisk Email
Úterý, 24 Únor 2015 09:49

Nejkratší možná série se možná čekala v souboji Chomutova s bídným Ústím. Nestalo se, na severu Čech se bude hrát popáté. To hokejisté Horácké Slavie papírově nejtěžšího soupeře smetl ve čtyřech zápasech! Po celkem jednoznačných utkáních na domácím ledě byl dvojzápas na severu Moravy o poznání těžší. V neděli udolali Horáci houževnaté Havíře až na nájezdy 3:2. Včera už si třebíčští utkání pohlídali a zvítězili 4:3.

V neděli se hrál hokej ve vysokém tempu s mnoha příležitostmi na obou stranách. Činili se oba brankáři, jak domácí Daněček, tak třebíčský Horčička. Hlavně ve druhé třetině nejprve pokryl Horčička únik Chmielewskiho, poté zase čaroval Daněček při šanci Čuříka. První branka padla až v přesilové hře. Nejprve při přesilovce 5 na 3 Roman Erat na modré zlomil hokejku a Jiránek se dostal do šance, kterou likvidoval Horčička. Poté už při přesilovce 5 na 4 ( vyloučený Bahounek se za dvě vteřiny ani nedostal za vlastní modrou), Havel nahrával přes brankoviště a domácí Lenďák si srazil puk bruslí za vlastního brankáře, 0:1. O pět minut později nastřelili domácí hráči tyč třebíčské branky. O chvíli později hráli domácí přesilovku. Hosté se ubránili, ale sotva se Vodný vrátil na led, Malena fauloval Douderu ve vyložené šanci a ten následně proměnil trestné střílení, 1:1.

Ve třetí třetině nejprve opět domácí potrestali faul Vodného na Chmielewskiho. Faulovaný proměnil další trestné střílení, 2:1. Šance potom střídala šanci, ale činili se opět brankáři. Až dvě minuty před koncem muž série Roman Erat vyrovnal stav na 2:2. V prodloužení měl největší šanci Čuřík, ale rozhodli až nájezdy. Tam uspěl pouze David Dolníček ve čtvrté sérii. Havířovští si vybrali využité nájezdy během utkání a v loterii neuspěli ani jednou! Utkání sledovalo skoro 3500 diváků!

To včera už přišlo o tisíc méně. Možná pracovní den, ale spíš už svým fanoušci nevěřili. I tak se hrál opět pěkný hokej se spoustou šancí. První branku dali domácí již v desáté minutě. O čtyři minuty později vyrovnával Králík. Na začátku druhé třetiny hráli třebíčští přesilovku, kterou nevyužili. Poté již hráli přesilovky domácí Havíři. Od 29. minuty až do 37. minuty hráli prakticky neustále Horáci ve čtyřech. Domácí i přes kopu šancí branku nedali. Naopak chlapcům z Vysočiny stačilo 66 vteřin na dva zásahy. Nejprve zkušeně Lukáš Havel přelstil Daněčka a poté Wasserbauer neřešil nic a z první vypálil do sítě Havířova, 1:3. Ve třetí třetině domácí v páté minutě snížili, když Tomi dorazil střelu za záda Horčičky, 2:3. Následovalo vyloučení nejprve na straně Třebíče, poté i Havířova, ale bez úspěchu. A na začátku 55. minuty opět Jan Wasserbauer vstřelil rozhodující gól série. Ihned poté následovalo zbytečné vyloučení Erata a necelé tři minuty před koncem domácí přesilovku využili, 3:4. Zbytek zápasu i power-play domácích si Horáci pohlídali a zaslouženě zvítězili v celé sérii.

Nyní budou čekat, který ze soupeřů na ně připadne. Chomutov vede na zápasy 3:1, oba zbývající Benátky – Motor i Kladno – Jihlava jsou vyrovnané 2:2. V poslední čtyřce je to už jedno na koho narazí. Čekáme semifinále jako řemen! Ať už přijede kdokoli, musí počítat s houževnatým týmem Horácké Slavie vedený zkušenými borci Eratem, Dolníčkem, či Malenou. Baráž by tomuto mužstvu slušela!

Jan Zeman