Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Kladno k neporažení!
Kladno k neporažení! PDF Tisk Email
Úterý, 27 Leden 2015 08:36

Ani na čtvrtý pokus nedokázali Třebíčští hokejisté porazit Kladno. V pondělním zápase zvítězili po boji domácí Rytíři 4:2. Hráči Horácké Slavie odvedli dobrý výkon a první dvě třetiny byli určitě lepším týmem.

Podařilo se jim jít dvakrát do vedení, když nejprve v první třetině využil přesilovku 5:3 Matěj Pekr. Domácí vyrovnali až v polovině zápasu, kdy vsítil branku domácí Kindl, lehkou střelou od modré, kdy měl Horčička zakrytý výhled. Za minutu a půl ovšem opět Pekr strhl vedení na stranu Horácké Slavie, kdy ž po vhazování od levého mantinelu a docela ostrého úhlu překonal Cháberu. Škoda faulu Jakuba Šaura v 36. minutě. Domácí to potrestali, když z podobného úhlu od mantinelu prostřelil Horčičku Stach, srovnáno 2:2.

Ve třetí třetině už vládli domácí. Raška nevyužil svoji šanci ve druhé minutě a poté už bylo jen otázkou času, kdy Horáci padnou. Ve čtvrté minutě nastřelil Kania tyč Horčičkovi branky. Třebíč se bránila tlaku, co to šlo, ale v sedmé minutě Horna krásně tečoval střelu od modré a domácí šli do vedení. Rytíři dále tlačili a o čtyři minuty později padl nejkrásnější gól, když Kania našel křižně od modré čáry Dragouna u levé tyče, který neatakován překonal Horčičku, 4:2. Hosté měli ještě šanci na zdramatizování výsledku v přesilovce, ale bohužel bez využití. Stejně jako šance Perka na další branku skončila na Cháberovi.

Domácí se radovali ze tří bodů a Horáci padli na pátou příčku v tabulce. Přeskočila je finišující Dukla Jihlava, která vyhrála všech devět posledních zápasů! Na jejím kontě skončili i Kladenští, či Chomutov! Navíc poslední čtyři zápasy hráli na ledě soupeřů, vždy za tři body! Horáci se nyní musí snažit o další body, pokud chtějí využít lepší postavení v tabulce do play-off. Ve středu hostí doma Kadaň a v sobotu zajíždí do Mostu. Oba soupeři jsou nepříjemní a Třebíčští je zrovna v lásce nemají. Tak doufejme, že šest bodů bude odměna!

Jan Zeman