Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Tři body z malého derby do Třebíče
Tři body z malého derby do Třebíče PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Leden 2015 10:34

Středeční utkání mezi celky Havlíčkova Brodu a Třebíče přineslo zajímavou podívanou. V dresu Slavie se po delší době objevil brankář Horčička, v obraně Martin Janáček z Olomouce, který bude k dispozici do konce sezóny. Z počátku jasné utkání se dostalo do dramatu, které dotáhli do vítězného konce hráči Horácké Slavie 2:4.

V osmé minutě to bylo 0:2. Nejprve se v páté minutě parádně trefil z vrcholu pravého kruhu Matěj Pekr. Na začátku osmé minuty ujel na levé straně Martin Čech, svůj blafák nedotáhl do konce, ale důrazný Filip Beneš mezi třemi Rebely doklepl puk do branky. Třebíč na ledě panovala.

Ve třetí minutě druhé třetiny jeli Horáci dva na nulu, neboli na samotného brankáře, ale Raška Šindeláře nepřekonal. Za to ve třicáté minutě potrestal Mrázek vyloučení bývalého reprezentanta Platila a doklepl neatakován před brankářem střelu Zdráhala, 0:3. Zápas měla stále v režii Slavia.

 

Poslední Brod, který se již prakticky chystá na baráž o I. ligu, zápas nezabalil. Rebelové ve třetí třetině přidali a v páté minutě snížil na 1:3 Aleš Padělek. Těžko popsat, čím se to stalo, že nahození propadlo Horčičkovi za záda. Padělek švihem nahodil puk od modré na branku a Horčička reagoval skluzem (pozdě?) k tyči. Puk skončil v brance. Od té doby vládli ledu Rebelové. A svůj postupný tlak proměnili v 56. minutě druhou brankou, kdy Sedláček vystřelil mezi kruhy a nedal Horčičkovi šanci, 2:3. Signál pro trenéra Mičku vzít si oddechový čas a vysvětlit hráčům, že i poslední celek je nebezpečný, pokud si neplní úkoly. Zbytek utkání již Horáci zvládli. Navíc si domácí vzali necelé dvě minuty před koncem oddechový čas a brankář Šindelář zůstal na střídačce. Další zápletku již hosté nepřipustili a Roman Erat pečetil minutu a půl před koncem na 2:4. Domácí však i nadále hráli power-play a Mrázek ukázal, že i profesionál má problém dát branku střelou z poloviny hřiště, jako diváci při dovednostech soutěžích. Půl minuty před koncem nikým neatakován vystřelil ze středového bodu pro vhazování, ale trefil jen tyčku. Určitě ho to nemrzí, ale tři body jsou v Třebíči i tak.

Trenér Mička nebyl po zápase spokojen s hrou mužstva v poslední třetině do oddechového času, kdy možná i podvědomě polevilo. V sobotu čekají Draci ze Šumperka a v pondělí jedou Horáci na led Kladna. Play off už mají šest kol před konce zajištěné, otázka je, z jakého místa půjdou. Výhoda prvních čtyř míst je jasná.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Úterý, 10 Únor 2015 23:04