Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třikrát a dost! Jihlava pokořila Třebíč
Třikrát a dost! Jihlava pokořila Třebíč PDF Tisk Email
Čtvrtek, 15 Leden 2015 11:37

Hráči Horácké Slavie si budou dlouho pamatovat pokoření od jihlavské Dukly. Ve středečním derby porazili Jihlavští domácí Horáky 6:1! Třikrát se v tomto ročníku radovali hráči Třebíče, tentokrát už na hosty nestačili. Když k tomu připočteme poslední derby loňské ligy a dva přípravné zápasy, celkem Horáci pokořili Duklu šestkrát po sobě! Včera to byl ovšem zápas hostů. Jihlava už v pondělí pokořila lídra z Chomutova a nyní natěšená pro změnu Slavii.

Hosté začali důrazně a ihned opanovali útočné pásmo. Domácí se bránili za cenu zakázaných uvolnění až do konce třetí minuty, kdy šel na trestnou hostující Malec. Domácí ovšem přesilovku zahráli bídně a jedenáct vteřin po návratu Malce se prosadil Michal Důras, 0:1. Poté třebíčský Jaroš trefil tyč branky Dukly. Za minutu a půl využil chyby Jakub Čuřík a krásnou střelou mezi kruhy vymetl pavouka v levé šibenici Sáblíkovi branky. Kdo v této chvíli myslel na obrat, musel vzít fakt, že to byla poslední branka domácích v zápase. A to měli domácí spoustu šancí. Opět Čuřík trefil další tyč. Poté měli domácí tlak, kdy se hosté také osvobozovali zakázaným uvolněním. Ve čtrnácté minutě hráli domácí přesilovku, ale bez využití. Ke konci přesilovky i po ní bylo rušno. Nejprve zůstal ležet na ledě Jakub Čuřík, ale bez trestu pro hosty, a poté měl krvavý šrám hostující hráč, který odešel na šití do kabin. Nejprve to vypadalo, že rozhodčí zákrok neviděli, ale poté šel na trestnou lavici Lukáš Paták. Hosté přesilovku neproměnili, ale vymanili se z tlaku domácích a tři vteřiny před koncem první třetiny vstřelili branku na 1:2. Takovou nemastnou, neslanou střelu vypustil od modré čáry Šidlík a „šmudla“ zapadla za záda Faltera. Možná i vinnou trochu zakrytého výhledu.

To byl rozhodující okamžik zápasu. Hosté nemuseli otevřít hru, a domácí se těžko dostávali do pásma i k zakončení. Navíc si to komplikovali dalším vyloučením. Jihlavští ovšem opět přesilovku nepotrestali, ale jako v první třetině trestali poté. Rozhodčí signalizoval další vyloučení a po střele Jergla si domácí špatně rozebrali hostující útočníky a Maliník vyraženou střelu pohodlně doklepl do sítě, 1:3. Poté jakoby na domácí padla těžší deka. Těžko kombinovali a propagační střely s přehledem likvidoval Sáblík. Ani Dukla se nesnažila, náskok hlídala.

Do třetí třetiny již nenastoupil otřesený Jakub Čuřík, čili další ztráta pro domácí. Ve třetí třetině bylo na ledě jen jedno mužstvo, Dukla. Domácí měli čím dál těžší nohy a hosté si hlídali stav. Navíc nejprve v přesilovce dokonale rozebrali domácí obranu a Zeman střílel z levého kruhu do prázdné branky, 1:4. Za tři minuty tři obránci a brankář Falter u pravé tyče nepřehráli Čápa, který puk prostrčil úplně volnému Čachotskému, který z místa na vrcholu brankoviště pohodlně zasunul do prázdné branky, 1:5! A aby toho nebylo málo, o třicet osm vteřin později plácl do puku Maliník a bylo 1:6.

I přesto diváci nepískali a přes 3200 diváků tleskalo domácím nešťastníkům. V utkání se projevilo, že Horácké Slavii chybělo z různých důvodů mnoho hráčů. Ať vlivem zranění, nebo tím, že je nepustí mateřský oddíl na hostování. Miroslav Holec a Ondřej Dlapa navíc byli z Komety posláni na hostování do Slavie Praha resp. do Vítkovic. Z Komety a Olomouce tentokrát nebyly k dispozici obvyklé posily, Dočekal, Pekr, Řípa či jiní. Podobný problém na konci soutěže provázel Slavii už loni. Doufejme, že letos to manažeři nějak vyřeší. Bylo by škoda zakončit dobře rozjetou sezónu pouhým dohráním. V sobotu čeká domácí další zkouška ohněm. Přijede vedoucí Chomutov. Věřme, že se borci otřepou a zabodují!

Jan Zeman