Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V Liberci pět stříbrných!
V Liberci pět stříbrných! PDF Tisk Email
Pátek, 05 Únor 2010 11:02
Třetí soutěžní den na hrách IV. zimní olympiády dětí a mládeže ČR se nesl pro Vysočinu ve znamení především stříbrných medailí. Během středy získala Vysočina pět stříbrných a dvě bronzové. 
O dvě medaile se postarali starší žákyně v bílé stopě Kateřina Ostrejšová a Vendula Ostrejšová. Na trati 2,4 km volnou technikou vybojovala Vendula Ostrejšová 3. místo a Kateřina Ostrejšová 2. místo.
Vrcholnou formu potvrdil na skokanském můstku K70 v Harrachově Viktor Polášek. První skok nebyl ideální a stačil na 4. místo, ve druhém kole však dolétnul ze všech skokanů nejdále (68 metrů) a zajistil si tím postup na konečnou stříbrnou pozici.
V dobrém světle se nechali vidět naši rychlobruslaři rekrutovaní především z hokejové základny. Ve sprintu na 100m vybojoval mezi mladšími žáky 6. místo Lukáš Anděl a mezi staršími žáky 5. místo Metoděj Renza a 3. místo Petr Trávník. Metoděj Renza přidal k pátému místu ještě stříbrnou medaili na dráze 500 metrů.
Biatlonisté měli na středu připravené závody volným stylem s hromadným startem. Kristýna Černá získala cenné body do krajského bodování za 6. místo a o stříbrnou medaili se postarala Karolína Otavová. Rovněž mezi žáky se podařilo vybojovat stříbrnou medaili. Postaral se o ní Matouš Slonek, který mohl bojovat o zlato, nebýt zaváhání při první střelbě.
Vysočina se díky výsledkům posunuje vzhůru v hodnocení krajů a již nyní se dá očekávat, že se bude jednat o nejúspěšnější výpravu v historii her dětské olympiády.

Vilibald Prokop
Aktualizováno Sobota, 06 Únor 2010 09:14