Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia veze z Budějovic bod
Horácká Slavia veze z Budějovic bod PDF Tisk Email
Čtvrtek, 08 Leden 2015 10:06

Hráči Horácké Slavie po povedeném sobotním utkání, kdy deklasovali Havířov 7:3, ve středu zajeli na led Motoru České Budějovice. Utkání kola mezi druhým a třetím, kdy Budějovice byly druhé o tři body právě před Třebíčí.

Utkání mělo náboj i kulisu skoro 5000 diváků! A výsledek se rodil po boji až v nájezdech, kdy uspěli domácí borci, celkově 3:2. Zápas byl jak na houpačce. Chvíli hráli prim Jihočeši, chvíli zase mužstvo z Vysočiny. Stejně tak se houpalo i skóre.

První branku dal v osmé minutě Petr Mrázek a Horáci vedli 1:0. Dlouho se však neradovali a za dvě minuty v přesilovce vyrovnal Budějovický Luboš Rob.

Ve druhé části byli jednoznačně aktivnější hosté, ale branku vsítili domácí. Nahození Nouzy tečoval jeden z obránců nešťastně za záda Faltera, 2:1.

I ve třetí třetině měli herně navrch Horáci a v polovině třetiny zaslouženě vyrovnali. Bartoňovu střelu tečoval tělem Adam Raška a bylo srovnáno na 2:2. Do konce utkání měli hosté šance a domácí spíše bránili remízu. Prodloužení je jejich silnou stránkou. Mají přesně opačné skóre, než Třebíčští, 6:2 na výhry v prodloužení, Slavia 2:6.

Nájezdy se ukázaly jako rozhodující, když sice fantom nájezdů Nouza nedal, ale jistil Josef Straka. Za hosty nedali Mrázek, Dolníček ani Pekr.

Trenér Novák po utkání neskrýval rozhořčení ze začátku zápasu, kdy hosté zbytečně usnadnili vstup do utkání domácím, ale poté už hráli to, co si naplánovali. Po tomto zápase je Třebíč stále třetí, za duem Chomutov, Budějovice. Díky ostudné prohře Kladna 0:6 doma s Benátkami, mají náskok na Středočechy 4 body. Stejný počet jako Kladno mají i Litoměřice. V Litoměřicích se Horáci představí v pondělí. Už v sobotu přivítají doma Jestřáby z Prostějova, kteří převzali po Rebelech poslední příčku v tabulce. A příští středu je před námi další velké derby, kdy do Třebíče přijede Jihlavská Dukla. Hráči Třebíče předvádí jeden z nejlepších výkonů za poslední roky. Je třeba vzít v úvahu, že letošní ročník je okořeněn hned třemi týmy, které ještě před několika lety hrály extraligu. A přesto jsou borci s bílou hvězdou na předních místech. Věřme, že potvrdí letošní formu i v dalších utkáních.

Jan Zeman