Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Patrik Eliáš mezi legendy!
Patrik Eliáš mezi legendy! PDF Tisk Email
Středa, 07 Leden 2015 20:04

Úterní zápas NHL mezi New Jersey Devils a Buffalo Sabres přinesl dlouho očekávaný mezník v NHL. Třebíčský rodák a odchovanec místního hokeje Patrik Eliáš dosáhl na hranici 1.000 bodů v zápasech NHL. Po Jaromíru Jágrovi se jedná teprve o druhého hráče s českým pasem, kterému se to podařilo. Mimochodem, oba dva nyní hrají spolu v jednom dresu, což si možná ani jeden z nich před lety nedovedl představit.

Patrik měl ve včerejším utkání hlavní slovo. Vstřelil jeden gól a na dva přihrál. Tím dosáhl i hranice 600 přihrávek a jeden gól mu chybí na metu 400 branek v NHL. Celkem je nyní jeho bilance 399 branek +601 asistencí = 1000 bodů. V historické tabulce NHL mu patří 82. pozice. Vzhledem k tomu, že před ním jsou hráči, kteří již nehrají, je pravděpodobné, že se dostane do lepší pozice. Nicméně i tak již nyní patří mezi legendy. Třeba i tím, že zatím za jiný klub než Devils nehrál! To se povedlo málokterému hráči, že by byl věrný celou kariéru jednomu klubu. Každopádně z českých hráčů má na dlouhou dobu pozici jistou. Dotáhnout se na Jágra již je nemožné a za ním je díra propastná. Další spoluhráč z Jersey Martin Havlát má deficit více než 400 bodů a při jeho věku a zdraví je to nepřekonatelný rozdíl. Pátým hrajícím Čechem s nejvíce body v NHL je další rodák z Třebíče Martin Erat. Jeho ztráta je však ještě větší.

Přejme Patrikovi ještě mnoho vítězných zápasů jak v dresu Devils, tak možná i v dresu reprezentace ČR. Svým výkonem i on přispívá k povědomí kde se narodil a pro mnohé hokejové fandy tím objeví naše město Třebíč.

Jan Zeman