Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Bitva na Kladně skončila remízou, nájezdy urvali Rytíři
Bitva na Kladně skončila remízou, nájezdy urvali Rytíři PDF Tisk Email
Úterý, 16 Prosinec 2014 09:20

V pondělním zápase I. hokejové ligy porazili hokejisté Kladna Horáckou Slavii 3:2 na nájezdy. Po sobotní prohře v Šumperku, kde Třebíčští prohráli 1:3, i když podali lepší výkon než domácí, nastoupili proti favoritu ligy. Jágrovi svěřenci mocně finišují po ne příliš povedeném začátku soutěže.

Včera začali pěkně z ostra. Už v deváté sekundě měl Dragoun 100% šanci, kterou lapil Falter. Za dvě minuty už hráli první přesilovku, ale bez efektu. Zato v páté minutě hráli přesilovku hosté a ukázali efektivitu. Za necelých dvacet vteřin rozebrali obranu domácích a nekrytý Dočekal si poradil s nenáročnou střelou do odkryté klece, 0:1. Na obou stranách se potom hrál útočný hokej, kdy se činili oba gólmani. Lukášovi v domácí brance pomohla i tyč, v utkání celkem třikrát!

Ve druhé třetině hráli opět hned na začátku přesilovku domácí a tentokrát lépe. Po minutě převahy se nekrytý trefil z voleje Hořava a bylo vyrovnáno 1:1. Poté došlo ke kuriózní situaci, kdy postupně byl dvakrát vyloučen brankář Kladna Lukáš (1x podražení, 1x hrubost) a hosté hráli 5 na 3.

David Dolníček zametl za záda brankáře akci Pekra a hosté opět vedli 1:2. Vedení Třebíčským vydrželo jen do 36. minuty, kdy se trefil Pitule po ukázkové přihrávce Hořavy zpoza branky. Zbytek zápasu přinesl boj, šance, tyčky a opět (potřetí) vyloučení Kladenského brankáře, tentokrát za zdržování hry. Někteří odborníci už uvažovali o oživení hry, kdy by si brankáři šli skutečně sednout na trestnou lavici, a musel by přesilovku odchytat náhradník. V případě jako ve druhé třetině by musel po dvou vyloučeních brankáře do branky hráč z pole! To by byl opravdu trest!

Nicméně vraťme se k zápasu. V prodloužení také gól nepadl a rozhodovali nájezdy. Pekr a Ostřížek úspěšní nebyli, zato Hořava a Stach ano. Rozhodně hosté byli zdatným soupeřem a trenéři byli spokojeni. Tabulka se vyrovnává, Třebíč klesla na pátou příčku - jen o skóre - za Kladno a Litoměřice, které mají shodně s Třebíčí 63 bodů. Jen o bod méně má šestý Havířov, který včera nečekaně porazil Chomutov.

Ve středu jedou Horáci na led Kadana, který na ně ztrácí tři body, tedy je o co hrát! Domácí zápas čeká Horáckou Slavii až v sobotu proti Mostu.

 

Jan Zeman

 

Aktualizováno Úterý, 16 Prosinec 2014 15:49