Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Po výprasku si Horáci spravili chuť
Po výprasku si Horáci spravili chuť PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Prosinec 2014 11:30

Po sobotním výprasku v Chomutově, kdy hráči Horácké Slavie dostali příděl 7:1, se včera hrál již opět jiný hokej. Do Třebíčské Mann+Hummel Arény přijeli hokejisté Havlíčkova Brodu. Po dvou vítězstvích 5:2 i tentokrát zvítězili domácí hokejisté 4:2. Do branky se postavil po nějaké době strůjce počátečního úspěchu Tomáš Štůrala. Kdo si ovšem myslel, že beznadějně poslední Rebelové budou snadnou záležitostí, to se pletl. Rebelové sice pomalu, ale jistě míří do baráže, ale jejich výkony nejsou až tak špatné.

Začátek zápasu měli více méně pod kontrolou hosté. A to i díky přesilovkám. Bohužel pro ně ovšem bez využití. Domácí se po výprasku dostávali jen ztěží do tempa. Největší šanci měl až ve 20. minutě v přesilovce Holec, který trefil tyč. Ten samý hráč byl u první branky hostů.

Ve druhé třetině po 35 vteřinách Holec prohrál vhazování, nepohlídal si poté svého hráče a volný Kuchler zametl pohodlně puk do sítě Slavie, 0:1. I po této brance byli aktivní hosté. Ve 29. minutě Štůrala s námahou vyrazil střelu opět nekrytého Kuchlera. Až ve 33. Minutě se měnilo skóre. V přesilovce domácí Bilčík nahodil puk směrem na bránu a díky perfektní cloně Čuříka puk propadl Šindelářovi za záda, 1:1. A za dvacet vteřin udeřili Horáci podruhé. Matěj Pekr vystřelil na Šindeláře, ten puk vyrazil před sebe a ještě ze vzduchu jej Pekr napálil do branky, 2:1. Za minutu hráli domácí další přesilovku a v ní nejprve Dlapa trefil konstrukci branky. Poté Holec krásně našel nekrytého Pekra a ten se z levého kruhu nemýlil, 3:1. Tím definitivně Třebíčští zlomili odpor Rebelů a ovládli utkání.

Hosté často faulovali a již se pořádně do hry nedostali. Navíc ve třetí třetině David Dolníček zabojoval před brankovištěm a zasunul počtvrté puk do branky. Za necelou minutu poté hosté korigovali výsledek nejhezčí brankou zápasu. Jan Heřman si najel za statickou obranu domácích a vykoupal i Štůralu a bekhendem zavěsil na konečných 4:2.

Horáci se drží na třetí příčce tabulky, dva body za druhými Budějovicemi. Nyní je čeká náročný týden. V sobotu zajíždí do Šumperka, v pondělí do Kladna a příští středu do Kadaně. Nejen tři zápasy na ledech soupeřů, ale i náročné cestování. Příští domácí zápas se uskuteční až 20. prosince proti celku Mostu. Věřme, že si hráči s bílou hvězdou na drese udrží dobrou formu a z trojzápasu přivezou cenné body.

Jan Zeman