Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Velké derby opět ovládla Třebíč
Velké derby opět ovládla Třebíč PDF Tisk Email
Čtvrtek, 04 Prosinec 2014 09:58

Po sérii neúspěchů a nepřesvědčivých výkonů se v pondělí nastartovali Horáci k dalším lepším zítřkům a potvrdili to v zápětí ve velkém derby v Jihlavě. Domácí Duklu porazili 2:0! V zápase použili Třebíčští trenéři již v pořadí osmého (!!!) brankáře na soupisce, Libora Kašíka za Zlína. Je to neuvěřitelná situace, na kterou podle našich informací poukazují již některé kluby. S touto frekvencí, by se mohlo stát, že za klub nastoupí postupně i 15 různých brankářů za sezónu. To samozřejmě trošičku vrhá stín na regulernost soutěže. Pokud klubu nezachytá brankář dle jejich představ, klub si zapůjčí jiného atd. Kometa nyní hraje úterý, čtvrtek, navíc v úterý chytali oba brankáři, Jak Čiliak, tak i Falter. Zlín má Horčičku na marodce, stejně jako Štůralu, tak zbývá třetí do řady, Kašík. Na druhou stranu, Třebíč impuls potřebovala.

Nový gólman, do obrany po delší pauze Ondřej Dlapa, do útoku Martin Dočekal, z Pardubic Tomáš Kaut. Všichni dohromady spolu se stálými oporami odvedli velmi dobrý výkon, který přinesl tři body.

V první třetině se hrál dobrý hokej, šance na obou stranách, více přeci jen na domácích hokejkách. Druhá třetina rozhodla po sporné brance Čuříka, kdy dorážel puk za záda Kacetla, červené světlo se nerozsvítilo, ale rozhodčí stojící za brankou ukázal jasně na branku, 0:1. Mezi tím trefil tyč Dočekal. Za tři minuty se po dlouhé pauze trefil Míra Holec, který krásně zametl puk za domácího gólmana, 0:2. Za pár minut se rozezvučilo v hlavách všech v hale, po ráně do tyče Dolníčka. Další šanci zahodil Holec. Domácí nevěděli, kde jim hlava stojí.

Ve třetí třetině se hrálo za prakticky neustálého tlaku domácích, měli přesilovky, ale bez větší šance, kromě dorážky Čachotského, kterou zneškodnil Kašík. Hosté si v pohodě vítězství uhlídali. Třebíč se tak bodově dotáhla na druhé Budějovice, které včera podlehly Kladnu.

Hokejisté Třebíče snad překonali malou krizi. V sobotu jedou na led vedoucího Chomutova, který včera v prodloužení prohrál v Benátkách. Příští středu přijede na malé derby celek Rebelů z Brodu. Všichni fanoušci doufají v perfektní výkon a tři body.

Jan Zeman