Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První den se mladým sporovcům vydařil
První den se mladým sporovcům vydařil PDF Tisk Email
Úterý, 02 Únor 2010 13:09

V pondělí odstartovaly na žákovské olympiádě divácky atraktivní skoky na lyžích a především starší žáci předváděli na můstku K-70 obdivuhodné výkony. Dva nejdelší skoky v celé soutěži (72 a 73 metrů) předvedl Viktor Poláček z kraje Vysočina a vybojoval tak pro sebe i pro svůj kraj první zlatou medaili.

Avšak první disciplínou, která se na olympiádě „rozběhla“ bylo alpské lyžování – obří slalom. Výtečnou a očekávanou formu potvrdila v kategorii starších žaček Veronika Čamková, která na svahu vybojovala stříbrnou příčku a ve stejné kategorii výsledek doplnila Karolína Bednářová osmým místem. První soutěžní den mohli sledovat diváci i soutěže na ledě. V krasobruslení se po krátkém programu umístila na 4. místě Adéla Vlasáková a v úterý bude bojovat o konečné umístění se svou volnou sestavou. Rovněž hokejisté z Vysočiny vstoupili do svého turnaje. Po prvním dni mají na svém kontě prohru s týmem Zlínského kraje (1:2) a vítězství nad týmem z Prahy (2:1).

 

Druhý soutěžní den vstoupí dnes do hry o olympijské medaile i biatlonisté a klasičtí lyžaři a i v těchto sportech má Vysočina svá želízka v ohni.

 

Vilibald Prokop

Aktualizováno Čtvrtek, 04 Únor 2010 10:49