Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Série neúspěchů ukončena s Litoměřicemi
Série neúspěchů ukončena s Litoměřicemi PDF Tisk Email
Úterý, 02 Prosinec 2014 09:19

Po sérii pěti zápasů bez vítězství slavila Horácká Slavia konečně vítězství. Třebíčští překvapivě porazili Litoměřice 3:1. Třebíč byla v útlumu již několik kol. Poslední vítězství nad Mostem bylo spíše dílo vůle než výkonu. Poté následovaly porážky. Poslední v Prostějově bolela o to více. Jestřábi jsou bezpečně předposlední a včera je porazil i bídný Havlíčkův Brod. V předchozích pěti zápasech dostávali Hanáci příděly sedmi, osmi i devíti branek. Horáci jim ale nevstřelili ani jednu! V sobotu prohráli 2:0. Přišlo možná varování pro hráče, kteří by měli být zálohou pro prvoligové týmy. Po takových výkonech povolání do extraligy nehrozí.

Proto do včerejšího utkání se Středočechy vstoupili domácí hokejisté aktivněji. A už ve třetí minutě po faulu hostů ve vyložené šanci měli domácí výhodu trestného střílení. Faulovaný Matěj Pekr ho s přehledem proměnil mezi betony brankáře Krále. Další šance Horáků následovali, ale ani stoprocentní příležitost Holce neskončila gólem. Hosté se oklepali a začali hrát důrazně. Přišlo několik hodně tvrdých zákroků, možná až za hranou, po kterých Litoměřičtí slavili branku. V 11. minutě se trefil Chlapík. Aktivní Pekr poté střelou lízl břevno hostující branky.

Ve druhé části měli navrch hosté. Kalla v páté minutě trefil tyč Falterovi svatyně. Až v polovině druhé části ujel Raška, za modrou přenechal Králíkovi a ten nekompromisně prostřelil Krále, 2:1.

Ve třetí části už domácí našli pohodu ve hře a tu potvrdil v 53. Minutě Martin Čech, který po sérii faulů na domácí hráče přece jenom dopravil puk do sítě, 3:1. Tím byl definitivně zlomen odpor hostů. Nepomohla ani závěrečná power-play.

Horácká Slavia si připsala zaslouženě tři body a přeskočila v tabulce právě Litoměřice na třetí příčku. Tabulka je vyrovnaná. První Chomutov už má zřejmě rozhodující náskok, druhé Budějovice ztrácí osm bodů. Třetí Třebíč ztrácí tři body na Motor. Poté je to našlapané, mezi Třebíčí a sedmým Kladnem je rozdíl pouhých pěti bodů. Vzhledem k tomu, že Jágrovi hoši budou hrát většinu zápasů na domácím ledě, zanedbatelný náskok.

Ve středu je na pořadu velké Derby! Horáci zajíždí na led Dukly Jihlava. Včerejší návštěva logicky po špatných výkonech klesla. Český fanoušek bohužel neumí fandit, když se mužstvu nedaří, což je celostátní problém. Existují pouze výjimky. Derby by mohlo opět pomoci se sebevědomím hráčů Horácké Slavie. Do Jihlavy zavítá určitě mnoho diváků, kteří poženou hráče na zteč! Věřme, že s dobrým koncem pro Horáky.

Jan Zeman