Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Na severu Moravy opět bez bodu
Na severu Moravy opět bez bodu PDF Tisk Email
Pondělí, 24 Listopad 2014 16:36

Hráči Horácké Slavie mají poslední dobou krizi. Jak už jsme psali, jedním z důvodů může být častá střídání v brance Třebíče. To se děje podle možností extraligové Komety či juniorky Pardubic v případě Vejmelky. Nyní chytal Dusík a opět to nebylo to pravé.

Hráči přes dobrý výkon na Havířov nestačili a prohráli 5:3. Sice šli brzy do vedení Bilčíkem, který se trefil v přesilovce už v sedmé minutě. V 15té minutě vyrovnávali domácí na 1:1.

Na začátku druhé třetiny přišla první slabá chvilka Dusíka. Špatně vyjel za branku pro puk, který soupeř ukořistil dříve a přihrávku před branku lehce trefil do prázdné svatyně Ondřej Šedivý. Ano, ten Šedivý, který také oblékal dres Třebíče. Stejně jako Tomáš Fořt, střelec třetí branky domácích. Čtvrtá branka padla zase kuriózně, kdy prakticky ani nikdo neví, jak to přesně bylo. Hosté si mysleli, že má Dusík puk ve své moci a on se pomalu doklouzal do branky, 4:1. Mezi těmito brankami ve druhé třetině hráli prim Horáci. Bohužel, všechny střely pochytal Svoboda.

Ve třetí třetině v páté minutě už Pekr svůj nájezd proměnil a bylo 4:2 pro Havířov. Za dvě minuty Jakub Čuřík tečoval střelu Bartoně a už to bylo jen o gól, 4:3. Následně měli hosté obrovský tlak na vyrovnání. Skoro každé přerušení bylo doprovázeno nějakými strkanicemi. A rozhodčí začali vylučovat. Postupně vyloučili 5 hráčů Třebíče, z toho Holec na 5+trest ve hře. Za jedno podražení šel i domácí hráč. Trenér domácích označil třebíčský kolaps na konci za nedisciplinovanost, s čímž nesouhlasil trenér Novák. Nejen dle něho byly emoce na obou stranách. Bohužel, rozhodčí si na trestnou lavici vybírali jen hosty! Ve hře 5:3 dali domácí v 55 minutě na 5:3 a bylo rozhodnuto.

Ve středu hostí Horáci doma Motor, který je nyní v dobré kondici a je čtvrtý v tabulce. Ta se začíná vyrovnávat. Náskok si vypracoval Chomutov, který vede o pět bodů před Třebíčí. Ta má již jen bod náskok na třetí Litoměřice a tři body na Motor. Po sérii domácích zápasů, které teď hraje Kladno, je už páté a ztrácí na Horáky jen 9 bodů, stejně jako Jihlava a Havířov. Uvidíme, jak se tabulka zamotá po dnešní dohrávce Kladna a středečním kole.

Jan Zeman