Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu První polovinu Horáci zakončili prohrou
První polovinu Horáci zakončili prohrou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 20 Listopad 2014 09:53

Přesně v polovině sezóny se naplno začíná projevovat krize. V dlouhodobé soutěži většinou potká každé mužstvo. Někdo ji má hned na začátku a pak se znovu chytí, někdo uprostřed rozehrané soutěže. Nejhorší situace je, když vás dostihne na konci sezóny. I to se bohužel stává. Třebíč prochází malou krizí nyní. Po upachtěných jednogólových výhrách přišla prohra na nájezdy s Benátkami doma v sobotu.

Včera prohráli na ledě docela bídného Ústí nad Labem. Celek, jenž prochází jak hráčskou, tak zřejmě i finanční krizí, se krčí na posledních příčkách tabulky. Třebíč jako lídr ovšem svoji situaci nepotvrdila a padla 3:0. Favorité nedali ani gól, vlastně ano, ale rozhodčí ho půl minuty před koncem neuznal, prý pro kopnutí nohou. Do branky se postavil opět po čase mladý Vejmelka. První branku mu nelze vyčítat, při druhé z velké dálky si zřejmě vybral nováčkovskou daň. Na druhou stranu tento talentovaný 18tiletý gólman pochytal další šance Ústí. Ale lídr soutěže by měl dát alespoň jednu branku. To se nestalo a Horáci k tomu neměli ani prakticky vyloženou šanci. Hrozili spíše střelami od modré, nebo závary, které domácí gólman Petrásek pochytal. I když hosté domácí přestříleli 34:27, nebylo to nic platné. Poslední branka padla do prázdné branky při power-play.

Opět se projevuje i riziko, se kterým Třebíč hraje už léta. Totiž nemít v kádru svého brankáře, který může odchytat celou sezónu. Spoléhá se na pomoc z extraligy. Když nepřijde, poté možná i hráči nejsou ve své kůži, když ví, že musí více pomáhat dozadu, než útočit.

Na druhou stranu Třebíč se svým rozpočtem si to ani nemůže moc dovolit. Martin Falter chytal v úterý za Kometu na Spartě a parádním výkonem pomohl k vítězství 2:1. Do Komety se navíc vrátil Ostřížek, do Olomouce Zuzin. Oba střelci, kteří dokázali dát důležité branky, nebo je vypracovat. V sobotu jedou Horáci opět na led soupeře. Tentokrát do Havířova. Doufejme, že zaberou a dovezou potřebné body. Zatím se drží v tabulce těsně za Piráty z Chomutova, kteří je ve středu přeskočili o dva body.

Jan Zeman