Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V sobotu čeká Horáky těžká odveta
V sobotu čeká Horáky těžká odveta PDF Tisk Email
Pátek, 14 Listopad 2014 08:55

Jen pět celků dokázalo v základní době porazit Horáckou Slavii Třebíč. Mezi nimi jsou i Benátky nad Jizerou. Zítra se chystá odveta. Pro Horáky velmi těžká. Poslední dva zápasy hráči Slavie doslova protrpěli.

Ve středu dovezli tři body za fotbalovou výhru 1:0 v Mostě. Před prachbídnou návštěvou 155 diváků se hrál urputný hokej, kde zvláště poslední třetinu hosté z Vysočiny víceméně statovali. Jedinou branku vstřelil už ve třetí minutě Matěj Pekr. Domácí neměli bohužel doma tetičku Štěstěnu, když se neujala ani jedna z 31 střel. Tři z nich skončily za zády Faltera, ale paní Štěstěna z Horácka, která asi také přijela autobusem, puk vždy zakoulela na tyč. I tak Třebíčští výhru vybojovali a stále vedou tabulku I. hokejové ligy. Ještě neskončila ani polovina soutěže a Slavia má 52 bodů. Před deseti lety to měla za celou sezónu! Nyní chce určitě alespoň do poloviny soutěže první místo udržet.

V sobotním zápase nečeká domácí hráče lehký soupeř. Je pravda, že Benátky z ledu soupeřů nevozí body skoro vůbec. Ale středeční vítězství nad Duklou Jihlava ukazuje na kvalitu. V první čtyřicítce bodování I. ligy nikoho z hráčů Benátek nenajdete. Ale hrají kolektivně a mají posily z Liberce. Naposled přišel zkušený Lukáš Krenželok. V brance mají mladé juniory Vaněčka, nebo Lukáše. Občas ale vypomůže Marek Schwarz, bývalý reprezentant se zkušeností z NHL.

Po malátnějších výkonech, potřebují Horáci probudit. Lepšího soupeře si nemohli přát. Věřme, že se opět dostanou do herní pohody.

Jan Zeman