Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč opět nestačila na Kladno
Třebíč opět nestačila na Kladno PDF Tisk Email
Pondělí, 10 Listopad 2014 13:14

Po Jágrově intervenci hráči Kladna zabrali. Rytíři vyloupili i druhé místo na Vysočině a po Jihlavě si odváží tři body i z Třebíče. V sobotu zvítězili 6:4. Domácí hráči Horácké Slavie tentokrát odehráli rozporuplné utkání.

V první třetině dominovali hosté, kteří přehráli jak herně, tak i výsledkem domácí 2:1. První branku dal ve čtvrté minutě přímo z buly Dragoun, který nachytal Faltera na hruškách. Blesková odpověď Třebíče přišla již po devíti vteřinách! Jiří Řípa na dvakrát překonal Cháberu. Ve třinácté minutě hrála Třebíč první oslabení a ihned po jeho ubránění inkasovala. Hořava vybruslil od mantinelu ke kruhům a lehkou, ale přesnou střelou překonal Faltera. Jakoukoli snahu domácích zhatil posléze faul Havla a tak do konce třetiny už domácí se stavem nic neudělali.

Ve druhé třetině opět úřadovali hosté. Po šedesáti vteřinách hry lehké nahození Moravčíka tečoval Horna a bylo 1:3. V té chvíli obratu věřil málokdo. Ovšem hosté se dopustili postupně dvou faulů a v přesilovce tvrdě vypálil Erat. Diváci se radovali z gólu, rozhodčí hru ovšem nezastavil a gól neuznal. Protože není ani možnost videorozhodčího, z pohledu na kostku se branka neuznává. Pravdou je, že ani domácí hráči mnoho neprotestovali, neboť situace nebyla na 100% jasná. Domácí ale dostali nový impulz. Nejprve přečkali oslabení 4:3 a poté začali úřadovat. Nejdříve našel od modré Jakub Šaur krásnou přihrávkou Matěje Pekra a bylo 2:3. Za minutu a půl Lukáš Havel na několikrát doslova procedil puk za Cháberu, 3:3. Hosté se čertili, ale po předchozí neuznané brance se rozhodčí neodvážil cokoli řešit. A za další tři minuty už hala burácela znovu. 2700 fanoušků zakřičelo gól po akci Řípy, který podobně lehce jako v první části Hořava překonal Cháberu na 4:3. Do konce třetiny zbývaly čtyři minuty a nic nesvědčilo jinému scénáři, než pod taktovkou domácích Bílých hvězd.

A stejně to pokračovalo do páté minuty třetí části. Poté začali zlobit hosté a v sedmé minutě se radovali z vyrovnání. Střela Tenkráta propadla za Faltera. Domácí reklamovali postavení útočícího hráče v brankovišti, ale marně. Dokonce podle opakovaných záběrů hostující hráč do Faltera najel a před střelou ho rozhodil. Ale gól platil. Druhý rozporuplný moment utkání a zase ve prospěch Kladna. V 55. minutě hosté opět rozebrali domácí obranu a Klouček otočil stav utkání. V závěrečné power-play už jen pečetil do prázdné branky Dragoun.

Bohužel utkání domácím nevyšlo podle našich představ. Část utkání tahali za kratší provaz hráči Třebíče, část Kladeňáci. Ať už můžeme klít na rozhodčí, pravda je jiná. Domácí hráči měli šance na tři utkání, ty však nevyužili. Naopak hosté trestali chyby nejen obrany, ale tentokrát i brankáře. Nezbývá než se rychle zregenerovat, už dnes přijíždí nepříjemná Kadaň. Ta již dokázala Horáky potrápit mnohokrát, naposledy 4. října, kdy je porazila 2:1. Třebíčští mají co vracet!

Jan Zeman