Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia poškádlila diváky
Horácká Slavia poškádlila diváky PDF Tisk Email
Čtvrtek, 06 Listopad 2014 11:16

Středeční utkání I. hokejové ligy mezi Horáckou Slavií a Salithem Šumperk přineslo boj, jaký dlouho diváci neviděli. Horáci nakonec zdolali soupeře 4:2, když dvě třetiny prohrávali a zahrávali si s krevním tlakem diváků.

Začátek zápasu zvládli domácí dobře, když zejména únik Čecha volal po brance. Nestalo se, domácí si neporadili ani v přesilovce. Zato hosté svoji první ihned využili, když v patnácté minutě domácí nechali zcela osamoceného Pláška, který bez problémů načal skóre, 0:1. Domácí hráči i diváci byli jako opaření a hosté okamžitě hrozili znovu. Domácí nezvládli jejich nápor, pouze vyhodili na icing a z následného vhazování vytěžil opět nekrytý Plášek druhou branku Šumperka. Na časomíře uplynuly čtyři minuty. I poté hosté zbývající necelé dvě minuty nepustili Třebíčské hvězdy k žádné akci. 1500 diváků mělo o přestávce o čem diskutovat. Takto Horáky v zápase ještě nezažili. Ne, že by neprohrávali, ale i výkon byl velmi podprůměrný.

Ve druhé části už domácí přeci jenom začali více bruslit a znesnadňovat Drakům situaci. Ti si pomáhali fauly. Bohužel ani přesilovku 5:3 nedokázali domácí hráči využít. Tep diváků stále stoupal! Až do 36. minuty, kdy Erat krásně našel najíždějícího Dolníčka po pravé ruce brankáře a David střelu mezi pravou ruku a tělem brankáře propálil do branky, 1:2.

Do třetí třetiny vlétli Horáci jako sršni! Hned po 22 vteřinách vyrovnal opět Dolníček, když naněkolikrát dotlačil puk za beton brankáře Koutského. Poté byli hráči Šumperku během 5 minut třikrát vyloučeni, ale opět pro domácí bez efektu. Včetně opět krátké přesilovky 5:3. Hostující kouč Kučera po zápase vcelku logicky nebyl spokojen s verdikty sudích, když ve třetí třetině byl stav vyloučených 2:6. A nutno přiznat, že ani domácí nehráli v rukavičkách. Ve 48. minutě na konci přesilovky Havel trefil tyč branky hostů. Až v 53. minutě se domácí diváci dočkali. Poprvé v utkání vsítil, opět v přesilovce, vedoucí branku Lukáš Havel. Nikým neatakován si vyjel zpoza branky na levou stranu před brankáře a neomylně zavěsil do deseticentimetrové mezírky mezi rameno a tyč šumperské branky, 3:2. Současně byl vyloučen další hráč soupeře a domácí tedy mohli v poklidu opět kombinovat. Hosté si před koncem vzali ještě oddechový čas, hráli bez brankáře, ale 15 sekund před závěrečnou sirénou pečetil do prázdné branky Peter Zuzin.

Třebíčské bílé hvězdy stále vedou tabulku o dva body před Chomutovem. V sobotu bude v Třebíči hrát Kladno. Jeho majitel Jaromír Jágr se tento týden nechal v tisku slyšet, že již další prohrané zápasy nebude tolerovat, zvláště se soupeři z dolní poloviny tabulky. Tak věřme, že mu to v sobotu zase Horáci znechutí. Včera ovšem Kladeňáci vyhráli v Jihlavě a budou povzbuzeni. V mužstvu jsou také změny, nastoupil již zkušený Klouček, který má zkušenosti z NHL a hovoří se i o Tomáši Kaberlem. Ten sice dostal nabídku z New York Rangers, ale je otázka, jestli se prosadí v jeho věku. Další hvězdnou posilou Kladna by měl být Jan Hlaváč, kladenský odchovanec, světoběžník, také se zkušenostmi z NHL. Pro diváky jistě tip na sobotní večer, od 17:30!

Jan Zeman