Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Další derby pro Horáky!
Další derby pro Horáky! PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Listopad 2014 16:37

V sobotním derby Vysočiny se utkal první s posledním v tabulce. Tato situace je letos výjimečná. Třebíč vede tabulku, Havlíčkův Brod ji uzavírá. A tato situace se promítla i do zápasu. Třebíč hrála o poznání více v pohodě, Brod jako hostitel se trápil. Rebelové první dvě třetiny spíše statovali Horákům a ti se hokejem bavili.

V první třetině v rozmezí 47 vteřin Třebíčští nasázeli dvě branky. Ve čtrnácté minutě se trefil perfektně pod víko Ostřížek. O necelou minutu později „namazal“ poslední bek Rebelů Sklenička puk Dolníčkovi, ten přenechal najíždějícímu Havlovi, který si vychutnal Dlouhého, 0:2.

Ve druhé třetině šli společně na trestnou lavici dva domácí hráči a v přesilovce si krásně zakombinovali Erat, Dolníček a Havel. Posledně jmenovaný vyšperkoval kolotoč skoro do prázdné branky. O dvě minuty poté dostali postupně i domácí šanci přesilovky 5:3. Sice i vstřelili gól, ale kvůli vysoké holi nemohl být uznán. Za pár minut šel na trestnou lavici domácí hráč a hosté opět ukázali, jak se to hraje. Za půl minuty dal Ostřížek svůj druhý gól a bylo 0:4. A aby toho neměli domácí málo, za dvě minuty Erat zvyšoval na 0:5.

Ve třetí třetině Horáci polevili v tempu a nechali hrát domácí hráče. To se po zápase nelíbilo trenéru Mičkovi, který jako bývalý trenér Brodu toužil možná i po vyšším skóre. Ve 48. a 56. minutě totiž Rebelové dvakrát korigovali na konečných 2:5.

Nyní čeká Třebíč série zápasů na domácím ledě. Ve středu přivítají osmý Šumperk, v sobotu přijede Jágrovo Kladno a už v pondělí je čeká čtvrtá Kadaň. Pokud chtějí stále vévodit tabulce, měli by Třebíčští plně bodovat. Diváci je, doufáme, poženou vpřed!

Jan Zeman