Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč padla až v prodloužení
Třebíč padla až v prodloužení PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Říjen 2014 09:01

Šlágrem 19. kola I. hokejové ligy bylo utkání prvního s druhým v tabulce. Horácká Slavia přivítala Piráty z Chomutova a diváci viděli velmi dobrý hokej. Sice jich nebylo tolik jako na Duklu, ale skoro 2000 diváků je velmi dobrá návštěva. Hosté k utkání přijeli bez několika hráčů základní sestavy. Pro různé indispozice nehrají brankář Kopřiva, obránce Mrázek či Kanaďan Scalzo, v útoku chyběli zvláště Vladimír Růžička, Lukáš Květoň či další Kanaďan McGregor. I přesto mají hráči Chomutova svoji sílu. Vždyť jen rozpočet klubu, který má ambice se vrátit zpět do extraligy, daleko převyšuje všechny ostatní kluby.

Utkání včera začali lépe domácí hráči, když si už během prvních šesti minut dvakrát zahráli přesilovku. Kromě akce Dolníčka ovšem bez výraznější šance. Poté hráli přesilovku i hosté a Falter ukázal, že je velmi dobrý gólman, když zlikvidoval efektním zákrokem šanci dalšího Kanaďana Skinnera. Po návratu z trestné lavice si zlepšil náladu Jiří Řípa, který si pěkně nabruslil před branku Chomutova na zpětnou přihrávku Wassebauera a puk poslal za záda Hanuljaka, 1:0. Po pár vteřinách zacinkala tyč konstrukce i na straně Třebíče a hra dostala tu pravou šťávu. Akce se střídaly před oběma brankami.

Ve druhé třetině hosté rychle vyrovnali, když si pěkně vyměnili puk na levém kruhu Gajovský s Finem Sinisalou a ten lehčí střelou přes obránce skóroval.

Do konce normální hrací doby již gól nepadl, ale diváci se nenudili. Akce střídala akci, chvíli tahali za provaz Chomutovští, poté zase Třebíčští. Zvláště druhá polovina třetí třetiny přinesla 100% šance Horáků, které nevyužili. Havel a Eratem nastřelili tyč. Domácí borci nevyužili přesilovku 5:3, kterou hráli 93 vteřin, Piráti ji také nevyužili a hráli ji bez dvou vteřin celé dvě minuty! Na konci zápasu šli na trestnou lavici Hovorka s domácím Holcem a prodloužení začalo 3 na 3. V páté minutě zápas rozhodl Drtina, který si nabruslil mezi kruhy a nikým neatakován pohodlně zavěsil.

Zvítězilo šťastnější mužstvo. V první části a poslední byli aktivnější domácí hokejisté, v polovině utkání zase hosté. Chomutov hrál šesté prodloužení a poprvé vyhrál v nastaveném čase, předtím pouze jednou porazil Jihlavu na nájezdy. Čtyři utkání na nájezdy prohrál.

I přes prohru jsou Horáci stále v čele tabulky první ligy. V sobotu zajíždějí na další derby na led posledního Brodu. Ten zatím stále tápe, ale jeho výsledky jsou pro Horáky varováním. Už neprohrává tak jasně, včera v derby v Jihlavě 2:3. A před čtyřmi koly porazil doma Motor na nájezdy. Očekává se tedy i díky minulosti vypjatá atmosféra se soupeřem, který potřebuje bodovat.

Jan Zeman