Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč vede tabulku i po derby!
Třebíč vede tabulku i po derby! PDF Tisk Email
Úterý, 28 Říjen 2014 16:31

Hráči Horácké Slavie v těžkém trojboji zatím obstávají. V sobotu vyhráli 2:0 v Litoměřicích, do té doby třetí celek tabulky, včera přetlačili Horáci Duklu Jihlava. Ve středu přivítají druhý Chomutov!

Šest bodů se ale počítá velmi dobře a díky tomu je Horácká Slavia stále na první příčce tabulky, má tři body náskok před Piráty.

Včerejší derby nabídlo kvalitní hokej. Hokejisté z Třebíče se hned ve druhé minutě ujali vedení po krásné akci Ostřížka, který bekhendem překonal Kacetla v Jihlavské brance. Dále se hrál hokej nahoru dolů se spoustou šancí na obou stranách. Více než 4 tisíce diváků vidělo dramatickou podívanou, podpořenou skvělými výkony brankářů. Jedinou kaňkou v zápase byla poslední minuta první třetiny, kdy nesmyslně v polovině hřiště jihlavský Čáp fauloval kolenem Čuříka. Nejprve byl ztrestán Jakubovými spoluhráči a poté i rozhodčím na 5+os. Trest do konce utkání.

Ve druhé třetině i přes šance gól nepadl. Skóre se měnilo až ve třetí třetině, kdy nejprve ve třetí minutě domácí obrana nechala Diviše osamoceného před Falterem a ten měl dost času na zakončení, 1:1. Za tři minuty ale Čuřík krásně vypálil z pravého kruhu, Ostřížek perfektně zaclonil a bylo to 2:1. I přes power-play hostů už gól nepadl a domácí tak mají další výhru v derby! Před dalším těžkým zápasem s favorizovaným Chomutovem, určitě dobrá motivace.

I trenér Mička si zápas chválil, včetně kulisy v hledišti. Přes 4 tisíce diváků chodí jen v Budějovicích. Nyní by ve středu mohli diváci opět zvednout průměr. Neboť kdy jindy uvidí na ledě pohromadě tolik zahraničních hráčů ze zámoří i Finska? A k tomu i vynikající české hráče, jako brankář Kopřiva, Vladimír Růžička ml. a další ... Přijďte na další kvalitní utkání!

Jan Zeman