Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Na hokej se chodí včas!
Na hokej se chodí včas! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Říjen 2014 11:47

Středeční zápas Třebíče proti Prostějovu nabídl celkem pohodový zápas. Pro ty diváky, kteří nestihli přijít na začátek zápasu, docela nudný zápas. Vše podstatné se odehrálo během 74 vteřin. Za 40 vteřin vsítil první branku Ostřížek, za dalších 34 vteřin už zvyšoval na 2:0 Matěj Perk. Ve čtvrté minutě jel Ostřížek trestné střílení, které bohužel nedal. Nutno říci, že tím byl dán scénář utkání. Jestřábi se jen těžko zvedali a ve třinácté minutě Jakub Čuřík zvyšoval na 3:0. Prostějov vyměnil brankáře Šimbocha za Kociána.

Další průběh zápasu byl v podání třebíčských spíše vlažný. Nebylo potřeba se hnát za dalšími brankami, když bylo jasné, že dnes to tam padá skoro samo. Navíc před sebou těžké trojutkání, na které se hráči podvědomě šetřili.

Ve třetí třetině dali čestný úspěch Jestřábi, když v šesté minutě Falterovi propadl puk mezi betony. Za minutu a půl ovšem Horáci kontrovali. Zkušený Jiří Řípa chytrou střelou po ledě zvyšoval na 4:1. Jiří Řípa se rozehrává po zranění, jinak je kmenovým hráčem Olomouce, má ve třiceti letech bohaté zkušenosti. V 52. minutě zakončil gólový účet Lukáš Havel, který potrestal chybný výjezd Kociána proti puku, vypíchl puk a zakončoval do prázdné branky.

I přes jednoznačný výsledek nebyl po zápase trenér Mička spokojený s hrou svých hráčů. Hlavně že polevili a hráli velmi vlažně, což by se proti jiným soupeřům mohlo vymstít. Je otázkou, jestli by hráči např. proti Kladnu zápas vypustili. Výhrou se posunul Horáci zpět na první příčku tabulky. Chomutov prohrál doma na nájezdy s Mostem. V sobotu zajíždí Horácká Slavia na led třetích Litoměřic, dalšího mužstva, které se pohybuje určitě na příčkách, které by před sezónou odborníci rezervovali pro jiné týmy.

V pondělí před státním svátkem bude již hokejový svátek na třebíčském ledě. Přijede Dukla Jihlava. Očekává se hojná návštěva, bohužel za asistence pořádkové policie. A ve středu další favorit. Přijedou Piráti z Chomutova, favorit soutěže s extraligovým týmem vedeným mladým Vladimírem Růžičkou, v bráně bývalý reprezentant Miroslav Kopřiva. Diváci se mají na co těšit! Doufejme, že jich přijde co nejvíc a poženou Horáky vpřed!

Jan Zeman