Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Motor doma chcípl, Horáci slaví
Motor doma chcípl, Horáci slaví PDF Tisk Email
Úterý, 21 Říjen 2014 08:10

Včerejší dohrávka I. hokejové ligy na ledě Motoru České Budějovice měla extraligové parametry! Domácí hráči kromě prvního kola s Jihlavou nepoznali na svém ledě porážku. Docela lehce ničili své soupeře. Až do pondělí. Na překvapení sezóny, mužstvo Horácké Slavie Třebíč, přišla zatím největší návštěva sezóny, 5012 diváků. Viděli nadprůměrný hokej. Za domácí hrají hráči s extraligovými zkušenostmi, za Třebíč již také. Do brány se postavil už šestý brankář této sezóny, Martin Falter z Komety. Do útoku přišla staronová posila, David Ostřížek, také z Komety. V útoku se opět objevil Peter Zuzin, v obraně poprvé Peter König z Komety. A bylo to hned znát.

Již po třiceti vteřinách měl velkou šanci Ostřížek, který se dostal k puku, jenž se překvapivě odrazil od mantinelu, ale domácího Bláhu v brance nepřelstil. V jedenácté minutě opět Ostřížek zůstal nepokrytý a s jeho střelou měl domácí gólman také problémy. První se radovali ale domácí, když se nejlépe před Falterem orientoval veterán Josef Straka a doklepl puk do branky, 1:0. Těsně před koncem první třetiny měl šanci na vyrovnání König, ale Bláha s největším vypětím puk chytil.

Druhá třetina přivedla diváky do varu. Během sedmi minut se měnilo skóre pětkrát. Nejprve ve čtvrté minutě vyrovnal po střele Erata Lukáš Havel. Za minutu a půl ale domácí opět slavili, když Heřman zakončil únik ukázkovým bekhendovým blafákem, 2:1. Než si domácí diváci zazpívali oslavný chorál, bylo vyrovnáno. První řada se opět prosadila a David Ostřížek doklepával do prázdné brány, 2:2. Ale to nebyl zdaleka konec. Za minutu a čtvrt už domácí opět vedli. Růžička si nebráněn sjel s pukem od modré mezi kruhy a nekompromisně zavěsil, 3:2. Domácí šli poté do oslabení, které hosté nevyužili. Po návratu vyloučeného hráče šli na Třebíčskou branku dva na jednoho, ale bez efektu. Nedáš - dostaneš, se potvrdilo. V 31 minutě nádherně najel Erat do pásma a elegantně přenechal za ním bruslícímu Havlovi. Lukáš se s ničím nepáral a dělovkou do šibenice vyrovnal na 3:3. Poté se hra poněkud zklidnila, alespoň co se týče branek. Hráči stále pokračovali ve hře nahoru, dolů.

Ve třetí třetině bylo vidět, že hráči již nechtějí hrát podobný scénář a snažili být se opatrnější. Hra ale měl stále vysokou úroveň. Motor nevyužil dvě přesilovky, Třebíč jednu. Šance ovšem byly velké, zvláště Heřmanova v přesilovce zadělala na problém pro Faltera. Rozhodnutí přišlo v 58. minutě. Opět se prosadil první útok, kdy Havel našel ideálně postaveného Bartoně, který propálil od modré vše i Bláhu, 3:4. V následující power-play domácích ještě König netrefil prázdnou branku domácích.

Třebíč bodovala opět za plné tři body. Je druhá o bod za vedoucím Chomutovem. Minulé domácí škobrtnutí s Havířovem je stálo první příčku. Pro Třebíč stále nadprůměrné výsledky této sezóny vzbuzují naděje. Už ve středu musí vše potvrdit doma proti Prostějovu. Přilákají výborně hrající Horáci větší návštěvu? V Budějovicích to již dokázali, co v Třebíči?

Jan Zeman