Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč po pondělním vítězství stále první
Třebíč po pondělním vítězství stále první PDF Tisk Email
Úterý, 14 Říjen 2014 16:15

Hráči Horácké Slavie včera zakončili úspěšně první čtvrtinu zápasového kolotoče první ligy. Celek Ústí nad Labem vyprovodili s přídělem 5:1! Svoji premiéru si mezi muži odbyl velmi úspěšně osmnáctiletý brankář Karel Vejmelka. Odchovanec třebíčského hokeje nyní chytá juniorskou extraligu v Pardubicích. Při problémech Zlína a Komety nyní nemůže počítat trenér se stabilním brankářem. Proto je potřeba si pomoci z vlastních zdrojů. Karel včera chytal výborně, zneškodnil 30 střel hostů a patřil mezi hlavní hvězdy zápasu.

Samozřejmě nervozita byla vidět, ale za pomocí všech ostatních hráčů to vyšlo. Třeba Jakub Bartoň vykopával puk už za překonaným Vejmelkou! A když to nevyšlo, štěstí se přiklonilo k mladému brankáři, jako po střele Budínského, která zazvonila o tyč. Přežil i přesilovku 5:3. Prostě plnohodnotný výkon nadějného brankáře Třebíče.

V poli hráli výborně další hráči. Za Třebíč se s pomocí hostujících obránců trefili nejprve Wasserbauer a poté Holec. Pokaždé se puk odrazil od obránce do vlastní branky. A v sedmé minutě bylo 2:0. Na konci třetiny však snížil Roubík, když si pohrál s mladým brankářem a zkušeně zasunul mezi betony, 2:1.

Ve druhé třetině v přesilovce nejprve Havel trefil tyč Volkeho brány a poté Matěj Pekr zavěsil na 3:1. Na začátku třetí třetiny zneškodnil Vejmelka obrovskou šanci hostů, čímž zamezil důležitému kontaktnímu gólu. Za tři minuty už ale rozvlnil síť za Ústeckým brankářem opět Pekr, 4:1. Hosté rezignovali, domácí hráči měli několik šancí, z nichž se ujala jen jedna. V 53 minutě krásně nadvakrát Lukáš Havel překonal bývalého extraligového brankáře Volkeho, 5:1. Ústečtí hráči neudrželi nervy a do konce třetiny ještě třikrát šli na trestnou lavici za zbytečné fauly, když utkání bylo rozhodnuto.

Celek Horácké Slavie si připsal další tři body. Po čtvrtině soutěže vede tabulku před favorizovaným Chomutovem o dva body. V čele produktivity Třebíče je Miroslav Holec s 15 body (celkové 9 místo celé ligy), nejlepším střelcem je Lukáš Havel se sedmi zásahy. Mezi obránci vévodí osmi body Jakub Bartoň. Mezi brankáři je pátý Tomáš Štůrala, který ovšem již zřejmě do zápasů Třebíče nezasáhne.

Ve středu začíná další etapa soutěže, Třebíč přivítá celek Havířova. Zápas začíná tradičně v 17:30.

Jan Zeman