Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Kladno a rozhodčí - nad síly Horáků!
Kladno a rozhodčí - nad síly Horáků! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 02 Říjen 2014 09:47

Středeční zápas Horácké Slavie a Kladna přitáhl do Mann+Hummel Arény přes 2000 diváků. Viděli zajímavý hokej, bohužel pro domácí s hořkou tečkou v prodloužení. Kladno si odvezlo dva body za výhru 3:2. Domácí urvali jeden bod a je to jejich první prohra v soutěži. I přes to jsou Horáci jediným týmem, který ještě neprohrál po 60 ti minutách.

Přitom se zápas vyvíjel velmi dobře. První třetinu měli domácí pod kontrolou, hosty k ničemu nepustili a v 19. minutě Matěj Pekr vsítil první branku Třebíče.

V sedmé minutě druhé části po přesilovce Lukáš Havel zvýšil náskok na 2:0. Za minutu a půl bylo sníženo. Jakub Kania nahodil puk na branku a od zad Milana Přibyla se odrazil do branky, 2:1. Prakticky ihned poté byl vyloučen Malena a díky novému muži v brance, Horčičkovi, domácí neinkasovali. Následovalo další vyloučení a hra se kouskovala, což více vyhovovalo hostům, když se domácí nemohli dostat ke své hře. A doplatili na to. V 16. minutě druhé třetiny tečoval do sítě Třebíče Jan Eberle.

Do třetí třetiny šli domácí s odhodláním zápas otočit ve svůj prospěch. Zbrzdil je však rozhodčí, který pískal i náznak faulů, zvláště při vyloučení Erata, kdy poslal Třebíč do tří. Oslabení stálo hráče mnoho sil, ale ubránili se.

V prodloužení navíc byl faul Wasserbauera, kdy dostal 2+2 minuty, tedy celé prodloužení oslabení. I tak se dostal Vilém Burian do samostatného úniku, ale byl seknut přes hokejku a akci nezakončil podle svých schopností. Rozhodčí ovšem nic neviděl a v následné akci se v závaru nejlépe orientoval opět Eberle a vydřel druhý bod.

Domácí hráči byli hodně frustrovaní z výkonu mladého rozhodčího Pražáka, ale nedá se nic dělat. Jen se připravit na další zápas, kdy v sobotu zajíždí Slavia na led Kadaně. Ta včera zaskočila Jihlavu a zvítězila na jejím ledě 3:1. Díky prohře Chomutova vede Třebíč tabulku již o šest bodů před Piráty a Motorem, který se po špatném začátku zvedl a nyní válcuje soupeře. Nesmíme zapomenout také na včerejší změnu v brance Horáků. Tomáš Štůrala si výborným výkonem řekl o místo ve Zlínské brance. Zlín nezačal dobře, je poslední v extralize a výměnou brankářů chce řešit svoje problémy. Do branky Třebíče se tedy včera postavil Luboš Horčička, který shodou okolností začínal na Kladně. Když se poprvé postavil do branky Poldovky, právě se narodil včerejší debutant v jejich dresu Josef Zajíc. I takové zajímavosti mělo včerejší utkání.

Jan Zeman