Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Tomáš Štůrala zastavil let Draků
Tomáš Štůrala zastavil let Draků PDF Tisk Email
Úterý, 30 Září 2014 07:51

Pondělní zápas mezi Salith Šumperk a Horáckou Slavií Třebíč měl zajímavý náboj. Brankář Třebíče Tomáš Štůrala byl po čtyři roky oporou Šumperku, který také vytáhl do první ligy v roce 2011. Včera stál opět na šumperském ledě, ovšem na druhé straně. A domácím hráčům dal „pěkný“ dárek. Nepustil za záda ani jednu z 38 střel Draků. Třebíč tak slavila fotbalové vítězství 1:0. Jediným úspěšným střelcem byl po Holcově individuální akci Michal Vodný.

Utkání bylo vyrovnané. Domácí mají nejvíce vstřelených branek v soutěži a dvě třetiny nasázeli na domácím ledě. Naopak Třebíč na ledech soupeře, až na jednu výjimku, kraluje. A třebíčská bojovnost slavila úspěch i včera. I když padl jen jeden gól, diváci se nenudili. Viděli zajímavé utkání plné soubojů, střel a vynikajících zákroků brankářů. Domácí neproměnili ani přesilovku 5:3, hosté zase další šance. Jako např. pět minut před koncem nastřelil David Dolníček tyč domácí klece.

Trenér Mička je spokojen. V tabulce je Třebíč první s pětibodovým náskokem před Chomutovem. Druhý exligista Kladno se představí ve středu na Třebíčském ledě. Zatím se jim nedaří, zřejmě i proto, že hrají všechna utkání na ledě soupeřů z důvodu rekonstrukce kladenského stadiónu. V dresu Kladna nastupují mladí i legendy jako Miloslav Hořava a Petr Tenkrát. V brance je Jan Chábera, který si pár zápasů v minulosti odchytal také v dresu s bílou hvězdou. Stejně jako se v třebíčském dresu ukázali obránce Jakub Kania, či útočník Ondřej Havlíček. Věřme, že Horáci ukážou odhodlanost neztratit body a Jágrovi svěřence porazí.

Jan Zeman