Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč poprvé prohrála, ale stále vede tabulku
Třebíč poprvé prohrála, ale stále vede tabulku PDF Tisk Email
Čtvrtek, 25 Září 2014 14:06

Hráči Horácké Slavie po vynikajícím začátku sezóny poprvé prohráli. Stalo se ve středu na ledě Chomutova, loňského extraligisty. Výsledek 4:1 pro Piráty je pro Třebíčany trochu krutý. Hráči z Vysočiny přijeli jako mírný favorit vzhledem k postavení v tabulce. Ovšem bohatý klub z Chomutova nelze brát jako outsidery. Všichni vědí o jejich ambicích na návrat do extraligy. Tomu přizpůsobí vše. V jejich týmu hrají zkušení hráči jako Hřebejk, Koma, Hovorka, Květoň či mladý Vladimír Růžička, který se neprosadil do KHL a poté zamířil za dobře placenou práci do druhé ligy! Mezi hráči je také početná squadra cizinců, Fin Sinisalo, Severoamerické kvarteto Skinner, Scalzo, McGregor, Moore. Rozpočet klubu asi desetinásobný oproti Horácké Slavii.

Horáci ovšem byli více než vyrovnaným soupeřem. Do 36 minuty drželi bezbrankový stav. Poté se dokonce ujali vedení, když po vyhraném vhazování Erata pohotově z kruhu vystřelil Havel a prostřelil gólmana Chomutova. Prakticky ihned měli hosté šanci na navýšení skóre v přesilovce, ale neuspěli. Po přesilovce se pěknou akcí uvedli bratři Kaše a po Ondřejově přihrávce David vyrovnal na 1:1. Poté hosté doplatili na svoji nedisciplinovanost. Za půl minuty po brance byl vyloučen Pekr a Hovorka za pouhých pět vteřin otočil skóre na stranu domácích Pirátů. Do konce třetiny chybělo 25 vteřin! Tedy ukázkový gól do šatny.

Třebíčští měli skoro celou druhou třetinu zápas pod kontrolou, ale stačily dvě chyby a zápas se jim rozpadl pod rukama. Možná nemotivovanost do třetí třetiny zapříčinila další vyloučení. Během 34 vteřin šli postupně na trestnou lavici Dolníček a Dlapa a hosté si opět s přesilovkou poradili, Drtina 3:1. Opaření hosté inkasovali za pět minut opět, když svoji šanci zúročil Sinisalo, 4:1. Přes dva tisíce diváků poté vidělo snahu hostů zápas zdramatizovat, ale jejich šance končili na brankáři Strmeni.

Trenér Totter si výhry cenil, když po zápase prohlásil: „Porazili jsme velmi dobrého soupeře. Toho si musíme vážit.“ To trenér Mička nemohl být spokojen, když ho nazvedly chyby na konci druhé třetiny. V sobotu hrají Horáci doma další derby s Rebely. Ti včera opět doma padli, tentokrát v derby s Jihlavou, 4:6. Ale derby je vždy jiné, zvláště když Třebíč trénuje bývalý Brodský trenér. Třebíč stále vede tabulku o dva body před Šumperkem. Havlíčkův Brod je poslední, tedy bude to souboj prvního s posledním. Do Šumperku jede Třebíč poté hned v pondělí a další středu přivítají Horáci doma dalšího bývalého extraligistu Kladno. Je se na co těšit a ukázat, že i v Třebíči dokážou diváci udělat správnou hokejovou atmosféru!

Jan Zeman