Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu V derby úspěšnější lídr soutěže
V derby úspěšnější lídr soutěže PDF Tisk Email
Pondělí, 22 Září 2014 13:51

Hráči Horácké Slavie zažívají jeden z nejlepších vstupů do soutěže v její historii. V sobotním zápase na ledě Dukly Jihlava opět získali tři body a bezpečně vedou tabulku I. ligy. Derby bylo v netradiční čas, už ve 14:30. To se odrazilo jak na návštěvnosti, tak na kvalitě ledu. Do hlediště přišlo skoro 2500 diváků, kteří viděli dramatické utkání se šťastným koncem pro asi 300 z nich. Horácká Slavia zvítězila 4:2.

Hned v první třetině ve čtvrté minutě převzal puk v polovině hřiště Havel a udělal si kuželku z domácího Zadražila, najel před Kacetla a bezpečně zavěsil, 0:1. Dukla se stále jaksi zahřívala a tak ji potrestal podruhé na začátku šestnácté minuty Vilém Burian. Podobně jako Havel, po pravé straně objel všechny obránce a sám před brankářem nezaváhal, 0:2.

Do druhé části vstoupila jiná Jihlava. Začali náporem, ale bez efektu. Zato ve čtvrté minutě ujel opět Havel a podržel puk, stáhl dva obránce a předložil na zlatém tácu Dolníčkovi, který věděl co s pukem, 0:3. Další část zápasu se nesla hrou spíše v boji než šancemi. Jediné větší šance neproměnili třebíčský Pekr ani jihlavský kapitán Čachotský.

Domácí se ovšem nevzdali a kdo se trochu pozapomněl před stadiónem nebo na WC, nestačil se divit. Na ukazateli svítil čas 41:05 a stav už jen 2:3! Nejprve snižoval Březina a po něm se dočkal agilní Čachotský. Dukla začala tlačit na pilu a hosté byli často vylučováni. Ve třetí třetině celkem 5x! To je dost i na celý zápas. Naštěstí pro domácí bez efektu, když největší šance kryl bravurní Tomáš Štůrala. Rozhodčí se snažil pomoci nešťastným domácím útočníkům a během posledních 3 a půl minuty vyloučil postupně dva hráče Třebíče! Ani se hrou 6 na 4 domácí neuspěli. Naopak vypíchnutý puk převzal Vilém Burian a půl minuty před koncem pojistil vítězství Třebíče na 2:4.

Hosté byli dvě třetiny lepší, ve třetí po vlastních chybách tahali výrazně za kratší konec. Ale tři body se počítají. Horácká Slavia tak vede tabulku před Benátkami. Favorizované Kladno je čtvrté a Chomutov až desátý. Jedná se o začátek soutěže, ale je vidět dobrá příprava a vhodné doplnění kádru hráči z Brna a Olomouce.

Ve středu zajíždí Horáci na led Pirátů z Chomutova. Čeká je opravdu těžký soupeř, který už nesmí rozdávat body. V sobotu potom bude další derby s Rebely z Brodu, kteří zatím okupují poslední příčku.

Jan Zeman