Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč jediná bez prohry!
Třebíč jediná bez prohry! PDF Tisk Email
Čtvrtek, 18 Září 2014 09:35

Jediným týmem bez prohry po čtvrtém kole I. hokejové ligy je Horácká Slavia. Včera doma porazila v prodloužení tým Litoměřic 3:2. Více než 1500 diváků sledovalo utkání, ve kterém postupně Třebíčští doháněli dvoubrankové manko.

Už v osmé minutě po chybě domácích hráčů, kteří zůstali čtyři ve skrumáži okolo bodu na vhazování, bez problémů sám před Štůralou skóroval Rys. Předcházela tomu šance Dolníčka, který trefil tyč Litoměřické svatyně. Šance Horáků na vyrovnání využity nebyly a tak se šlo do kabin za nepříznivého stavu.

Na začátku druhé části po 36 vteřinách udeřil hostující Rys podruhé a bylo to 0:2. Další snahy domácích o korekci stavu končily vyloučeními. Jen díky Tomáši Štůralovi nedal Rys hattrick a stav zůstal stejný. Až v polovině zápasu se domácí dočkali. Vilém Burian našel krásně najíždějícího Bartoně a bylo sníženo, 1:2. Na ukazateli byla přesně vteřina po polovině času. Hosté viditelně znervózněli a domácí borci začali konečně hrát na vyšší obrátky. Výsledkem byly fauly Středočechů. Ve 39. minutě v přesilovce muž zápasu Matěj Perk natáhl na sebe dva hráče Litoměřic, přihrál Havlovi, který z první dal na druhou stranu na volného Dolníčka, ten se nemýlil a bylo vyrovnáno na 2:2. V pětačtyřicáté minutě měl na hokejce gól Havel, dostal se k němu odražený pouk po střele Dolníčka. Lukáš to ovšem zřejmě už nečekal a ze záklonu netrefil skoro prázdnou branku! Zbytek třetiny byl kouskován častými fauly. Důležitý byl ten poslední, kdy minutu před koncem fauloval hostující Míka. Domácí dostali šanci na rozhodující úder. Akci Erat – Dolníček druhý jmenovaný nevyužil.

Do nastavení se šlo ve hře 4 na 3. Matěj Pekr nahrál od modré na pravou stranu Eratovi, ten si puk popotáhl více do strany, naznačil střelu a poslal zpět volnému Pekrovi. Matěj zamířil a z voleje překonal Krále v brance Litoměřic.

Zasloužená výhra domácích se rodila těžce, ale přece. V sobotu zajíždí hráči Třebíče na derby do Jihlavy. Kvůli termínové kolizi s fotbalovým zápasem začíná hokej již ve 14:30! Proto kdo chce jet povzbudit hráče Horácké Slavie, musí vyjet již brzy. Nezapomeňte na nezvyklý čas utkání!

Jan Zeman