Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Vyhrála Třebíč zápas roku?
Vyhrála Třebíč zápas roku? PDF Tisk Email
Čtvrtek, 11 Září 2014 14:17

Horácká Slavia včera nastoupila ke druhému soutěžnímu utkání. Po výhře v Havířově chtěli hráči potvrdit body i proti favoritu z Českých Budějovic. Motor, vítěz Regionálního poháru, ovšem tentokrát na Horáky nevyzrál. Slavia zvítězila 5:3 po krásném hokeji.

Skóre se houpalo ze strany na stranu. Už ve čtvrté minutě hostující kanonýr Nouza proměnil přesilovku hostů ve vedoucí gól. Ovšem za dvě minuty domácí Miroslav Holec vyrovnal. Ve třinácté minutě tečoval Erat Dolníčkovu střelu a hukot diváků byl slyšet až na náměstí. Poslední tři minuty hráli Horáci v oslabení, ale Motor nabídku nevyužil. Do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Ve druhé třetině bylo znát, že celky nechtějí chybovat. To se dařilo až do 29. minuty. Roman Erat se parádně trefil pod víko a rozjásal fanoušky podruhé. Za dvacet vteřin hráli Třebíčští přesilovku a Malena parádně napálil na branku, kde hostující Kúdela s námahou vytěsnil na tyč! Poté přišli výborné zákroky na obou stranách, když nejprve Štůrala zneškodnil Heřmanovu střelu a následně Kúdela Juráňovu šanci. Za další minutu čaroval opět Štůrala. Diváci byli ve varu! V následné přesilovce jim ale zatrnulo, Malena se položil do rány a schytal střelu do obličeje. Do hry se ale vrátil. Do konce třetiny se stav nezměnil, domácí šli spokojenější s nepatrným náskokem 2:1.

Ve třetí třetině už byl opět vidět hokej nejlepších kvalit. Nejprve Burian neproměnil svoji šanci. Následně ani hosté nebyli při přesilovce úspěšní. Poté ujel Dolníček a v oslabení vylekal Jihočechy. Pouhých 12 vteřin před návratem Erata z trestné lavice ovšem hosté vyrovnali. Lehké nahození tečoval tělem domácí obránce a překonal Štůralu. Dlouho se ale hosté neradovali. Ještě se nestačili všichni poplácat po ramenou a už Vilém Burian po pěkné akci strhl vedení na stranu Horáků. Hráči Motoru byli jako opaření. Rob fauloval a v přesilovce domácí zatlačili. První závar Kúdela zachránil. Poté si krásně najel Dolníček, nevystřelil a vyjel ze střeleckého úhlu do bekhendové strany. Když diváci vzdychali, že nevystřelil a i Kúdela se vracel do lepší pozice, k překvapení všech Dolníček poslal puk do sítě Motoru. Kúdela se nechal vystřídat. Do branky nastoupil Bláha. Stále se hrálo ve vysokém tempu a v 56 minutě proměnil Motor další přesilovku, tentokrát při vyloučení Havla. Minutu a půl před koncem hráli hosté bez brankáře. Risk se nevyplatil a svoji první branku v dresu s Bílou hvězdou vstřelil Michal Vodný, 5:3.

Trenér Mička byl po utkání spokojený, stejně jako diváci. Ti viděli kvalitní utkání s mnoha šancemi a i porcí branek. Za poslední dobu určitě jeden z nejlepších zápasů na Třebíčském ledě. Věřme v další dobré zápasy a hlavně výsledky. Třeba již v sobotu na ledě zatím nulového nováčka z Prostějova.

Jan Zeman