Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavie v poháru porazila Duklu Jihlava
Horácká Slavie v poháru porazila Duklu Jihlava PDF Tisk Email
Sobota, 23 Srpen 2014 07:15

Druhým zápasem pokračoval regionální pohár v ledním hokeji. Po úterní porážce 1:3 od Českých Budějovic ve čtvrtek Horáci utkání zvládli. Porazili rivala z Jihlavy 5:3. Utkání jako na houpačce, když první třetinu vyhráli domácí 2:0, druhou prohráli 0:3, aby stejným poměrem vyhráli třetí část. O branky se postarali postupně Wasserbauer, Dolníček, Čuřík, Bilčík a Paták. Za Jihlavu stříleli 2x Březina a jednou Malec. Do branky domácích se postavil Dusík a jistým výkonem přispěl k vítězství. Horácká Slavia je stále v plné přípravě, postupně se rýsuje první řada. Ta hraje už poněkolikáté ve složení matadorů Erat, Dolníček, Havel. Daří se jí i střelecky. Ve třech zápasech po sobě nasbírali 8 kanadských bodů. V úterý si zahráli za Třebíč i Burian a Holec z Komety.

 

Stále se jedná o přípravu a nelze zápasy ani podceňovat, ale ani přeceňovat. Jsou známy případy, kdy mužstvo v přípravě vítězí a vstupem do sezóny přichází jedna prohra za druhou. Ale i naopak. Trenéři to vědí a dle toho se příprava připravuje. Zkouší se stále mladí hráči jako v Třebíči. Například v brance se už prostřídali čtyři gólmani, Dusík, Klimeš, Máj a Vejmelka. Kdo nakonec bude na soupisce, je otázka, stejně jako tradiční start druhého brankáře Komety.

Zatím se tedy mužstvo skládá a má před sebou ještě dva týdny příprav. Po sérii zápasů na ledech soupeře, hraje poslední utkání poháru a přípravy mužstvo Slavie 4. září proti Rebelům z Brodu. První ostrý zápas čeká v pondělí 8. září na ledě Havířova. A ve středu 10. září doma hostí favorita z Budějovic, který bude chtít odčinit blamáž z loňského roku.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Sobota, 23 Srpen 2014 07:33