Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Třebíč první zápas zvládla
Třebíč první zápas zvládla PDF Tisk Email
Čtvrtek, 31 Červenec 2014 08:16

První přípravný zápas, to je vždy trochu loterie. Zkoušíte nové hráče, nový systém a Třebíč navíc i nového trenéra. I první zápas Třebíče proti nováčkovi extraligy z Olomouce byl v tomto duchu. Výsledek 4:3 pro Horáckou Slavii je příjemný, ovšem žádné závěry z toho dělat nelze. Potěšující je návštěva. V parném létě si našlo cestu na stadión skoro 700 diváků. O tom si mohou v některých městech I. ligy nechat zdát i průběhu sezóny.

V dresu Olomouce se představily dvě legendy českého hokeje. Tou největší byl Pavel Patera, se kterým hrál v útoku Marek Laš. V bráně Kohoutů nastoupil Jiří Trvaj, který chytal I. ligu ve stejném roce, ve kterém se narodil Lukáš Klimeš, který chytal v bráně Horácké Slavie. Lukáš přišel na zkoušku z juniorky Komety. Vedl si velmi dobře, zneškodnil i trestné střílení hostů. V domácím dresu se objevil i Roman Erat, který vstřelil jeden gól a na jednu branku přihrál. O jeho dalším působení v dresu Třebíče se teprve rozhodne. Jistě by byl posilou. Naopak odpočívali zkušení hráči Dolníček, Malena, nenastoupil ani Lukáš Havel, který se s týmem připravuje.

A ještě jedna novinka byla k vidění. Nové logo klubu, které vychází z potřeby spíše širších obrázků, než vyšších, jak tomu bylo doposud. Jak se povedlo, to necháme na fanoušcích. Další zápas odehrají Horáci 6. srpna na domácím ledě proti Kometě.

Jan Zeman