Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Hokejisté již na ledě, v úterý první zápas
Hokejisté již na ledě, v úterý první zápas PDF Tisk Email
Středa, 23 Červenec 2014 10:34

Hokejisté Horácké Slavie jsou již po úspěšné sezóně v plné přípravě na nadcházející ročník I. ligy. Vstupují do něho s mnoha změnami. Nejvíce je vidět na pozici trenéra, kde Kamila Pokorného vystřídal Jiří Mička. Tento mladý trenér má již mnoho trenérských zkušeností z Havlíčkova Brodu, Hradce Králové či Ústí nad Labem. Uvidíme, jak v tandemu s osvědčeným Radkem Novákem povedou nový kádr. V něm jsou nadále opory David Dolníček, Rosťa Malena a Martin Čech. Naopak chybí nejúspěšnější muž loňského bodování Marek Laš, který zkouší štěstí v kádru extraligového nováčka v Olomouci.

S mužstvem se připravuje Lukáš Havel, který byl loni v průběhu sezóny „vyhozen“ z Havlíčkova Brodu. Zajímavé je, že celý incident začal během utkání s Ústím, kdy došlo k výměně názorů na lavičce mezi Havlem a trenérem Mičkou. Havel následně zamířil do sprch a druhý den se s ním vedení rozloučilo. Je otázka, zda se vše vyjasnilo a vedení chce pokoušet náladu v kabině. Nesporně se jedná o kvalitního hokejistu, který má za sebou spoustu zápasů v extralize a i přes vyhazov v loňské sezóně, kdy dohrával v Havířově a přišel o 10 zápasů, skončil v tabulce produktivity I. ligy na 15 místě. O dva body před Markem Lašem, který odehrál o 11 zápasů více. Lukáše zná i trenér Pokorný, který ho také vedl v Brodě za svého působení u mužstva Rebelů, v sezóně 11/12 hrál i v dresu Horáků. Smlouva ještě není podepsána, tak uvidíme, jak se vedení rozhodne.

S mužstvem se také připravuje odchovanec Roman Erat, který má za sebou působení v extralize (Znojmo a Kometa). Loni působil v italské lize. Podle zákulisních informací je dohoda na spadnutí. Vedení samozřejmě bude i letos spoléhat na hráče z Komety Brno, se kterou mají dohodu o spolupráci. Tak jako loni mohou hráči putovat i opačným směrem, tedy z Třebíče do Brna. První přípravný zápas proti Olomouci (a Marku Lašovi) sehrají Třebíčští již v úterý 29. 7. od 17:30. Ve středu 6. 8. se dá očekávat plný stadion na utkání s Kometou Brno. A v pátek 8.8 přivítá na svém ledě Slavia reprezentační celek Francie, letošní překvapení Mistrovství světa. Mezi další atraktivní zápasy přípravy bude jistě patřit i utkání s Duklou Jihlava. O přípravě Horácké Slavie vás budeme samozřejmě informovat na našich stránkách.

Jan Zeman