Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu EDU fandí baseballu
EDU fandí baseballu PDF Tisk Email
Středa, 16 Červenec 2014 07:48

Od úterý 22. do neděle 27. července 2014 bude Třebíč hostit Mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Díky dobrému jménu, které si pořadatelé z Vysočiny ve sportovním světě udělali, se na podzim Třebíč stane také jedním z měst, kde se odehraje závěrečná část seniorského Mistrovství Evropy. Skupina ČEZ je dlouholetým partnerem baseballového týmu „Třebíč Nuclears“, který je pořadatele obou šampionátů.

Mistrovství Evropy hráčů do 21 let

"Evropský šampionát takzvaných jednadvacítek pro nás bude přece jen tak trochu premiérovou akcí. Všechna předchozí mistrovství totiž byla pořádána vždy na dvou různých stadionech, které mezi sebou spolupracovaly. Letošní ME se odehraje celé pouze v Třebíči,“ říká předseda pořádajícího klubu Nuclears Jan Urbánek. Při posledním šampionátu této věkové kategorie v Brně a Třebíči před dvěma lety dosáhla Česká republika na bronzové medaile. Na cenný kov bude český národní tým pomýšlet i tentokrát. K  favoritům se počítá také Ukrajina, které budou chtít Češi oplatit semifinálovou porážku z roku 2012.

Česká republika má v rozpisu šampionátu jednadvacítek vyhrazeny nejlepší časy. Národní tým, jehož dres by měl obléct i některý z domácích hráčů Nuclears, můžou fanoušci přijít podpořit ve všední dny od úterý 22. července do pátku 17:30 hodin. Sobotní duel Čechů proti Rusům začíná ve 14:00 hodin a ve stejný čas odstartuje v neděli 27. července 2014 také finále o titul mistrů Evropy.

Rozšíření sportovního areálu Na Hvězdě

Kapacita původního sportovního areálu Na Hvězdě byla pro pořádání mezinárodních mistrovství i pro rozsáhlé tréninky všech kategorií nedostatečná, a tak se na začátku roku 2012 zahájily kroky k jeho rozšíření. „Nejvyšší prioritou je teď pro nás výstavba nového mládežnického hřiště v těsném sousedství stadionu Na Hvězdě. Potřeba tréninků je tak vysoká, že se zkrátka na jednu plochu se všemi kategoriemi nevejdeme,“ říká předseda klubu Jan Urbánek.

Urychlení 1. etapy rozšiřování areálu pomohla Jaderná elektrárna Dukovany poskytnutím částky 180 000 Kč z Nadace ČEZ. „Klub Třebíč Nuclears dělá záslužnou práci s dětmi a mládeží a má skvělé výsledky. Energie, kterou do baseballu i rozšíření sportovního areálu vkládají, je obdivuhodná. Přeji všem jeho členům mnoho vyhraných zápasů nejen na Mistrovství Evropy,“ říká Jaroslav Jakub, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

V roce 2012 byly zahájeny projekční práce a v současné době je první etapa rozšíření areálu v konečné fázi výstavby. Předpokládané dokončení celého hřiště je v roce 2015.

Symbolický šek Nadace ČEZ předá zástupcům Třebíč Nuclears ředitel JE Dukovany Jaroslav Jakub v neděli 27. července ve 13.30 hodin, těsně před zahájením finálového zápasu ME.

Více informací o programu Mistrovství Evropy hráčů do 21 let i rozšíření areálu Na Hvězdě v Třebíči najdete na www.nuclears.cz.

Jiří Bezděk