Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Skvělý úspěch šermířů Red Gym
Skvělý úspěch šermířů Red Gym PDF Tisk Email
Úterý, 08 Červenec 2014 08:20

Sportovní šermíř třebíčského klubu Red Gym Jan Gross dosáhl mimořádného úspěchu na víkendovém mistrovství republiky v šermu kordem veteránů. Ve své kategorii šokoval své soupeře a obsadil senzační sedmé místo mezi nejlepšími veteránskými šermíři! Gross se neztratil ani v soutěži družstev. Byl motorem B družstva Sokola Brno, kde hostoval. Jeho tým obsadil mezi devíti účastníky čtvrté místo a premiérová medaile z nejvyšší soutěže tak třebíčskému borci unikla jen o vlásek.

Jan Gross se sportovnímu šermu kordem věnuje teprve půl druhého roku. O to je jeho úspěch pozoruhodnější. Šermířský klub byl založen před necelými dvěma roky při sportovním zařízení Red Gym na Račerovické ulici v Třebíči. Kromě východních bojových umění se věnuje i výuce sebeobrany a zvyšování tělesné kondice metodou ABC.

Ani František Ryneš, který v Red Gym také trénuje, ale startuje v barvách Sokola Brno I, nepropadl. V soutěži jednotlivců byl ve své kategorii čtvrtý, v soutěži družstev pak vybojoval stříbrnou medaili. Jeho výkon znamená celkové druhé místo v národním žebříčku a tím i nominaci na říjnové mistrovství světa v Maďarsku. Redakce iHonem.cz svému šéfredaktorovi gratuluje!

Tréninky sportovního šermu probíhají každou neděli včetně prázdnin od 19 do 21 hodin v tělocvičně Red Gym na Račerovické ulici. Přijít mohou zájemci od 12 let, horní věková hranice není omezena, začít se dá v každém věku. Začátečníci nemusejí do výcviku příliš investovat, výstroj i zbraň si mohou vypůjčit.

Jan Zeman