Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Série skončila, Třebíč blahopřeje Boleslavi
Série skončila, Třebíč blahopřeje Boleslavi PDF Tisk Email
Neděle, 16 Březen 2014 22:45

Ani zápasy na domácím ledě nepomohly domácím hokejistům k vítězství nad favoritem soutěže. V pátečním zápase podlehli Horáci Bruslařům 0:1, v sobotu 1:4. V pátek se hráči vydali ze všech sil a sobotní utkání už bylo více méně jasnou záležitostí. Ne že by Třebíčští až tak zaostávali za favorizovanými Středočechy. Spíše tentokrát v celé sérii chybělo štěstí, které měli na hokejkách Boleslavští.

V pátečním zápase měli Horáci více šancí než soupeř, bohužel bez jediné trefy. Naopak hosté z jedné podařené akce skórovali. U hráčů s bílou hvězdou na dresu bylo znát, jak chybí některé opory mužstva. Třebíč nemohla využít mnoho hráčů, které využívala na střídavý start během soutěže. A na poslední dva zápasy jim ještě pardubičští „sebrali“ Lukáše Nahodila, nejproduktivnějšího v play-off. Za Třebíč tak nastupovali hráči z druhé ligy. Bohužel, přes všechny dobré výkony je pořád výkonnostní rozdíl mezi ligami. Hráči Moravských Budějovic a Břeclavi, či junioři bez větších zkušeností v mužské soutěži, nenahradí zkušené matadory.

 

I tak je ale semifinále úspěchem. Trenér Pokorný dokázal i s tak úzkým kádrem dojít mezi nejlepší čtyři mužstva soutěže. Skrytě závidí v Ústí a Českých Budějovicích, tradiční baště ledního hokeje. Zde řeší opačný problém a tím je záchrana v soutěži. Postupem času si určitě všichni okolo třebíčského hokeje uvědomí tento úspěch. Snad na něj naváží i v příštím roce.

Jan Zeman

 

Aktualizováno Neděle, 16 Březen 2014 22:50