Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Ze sportu Horácká Slavia prošla prvním kolem
Horácká Slavia prošla prvním kolem PDF Tisk Email
Úterý, 04 Březen 2014 17:06

Před začátkem série mezi Třebíčí a Havlíčkovým Brodem se čekal vyrovnaný souboj. Realita je jiná. Jihlava zvládla svůj boj s Havířovem za nejkratší možnou dobu, čtyř zápasů. Horáci potřebovali o jeden více. V neděli porazili Rebely na jejich ledě 6:1 a jsou v dalším kole. Zde překvapivě čekají na soupeře, neboť favorizovaná Boleslav musí o svůj sen bojovat v derby s nedalekými Benátkami. Stejně jako v šestém zápase budou bojovat Olomoučtí s Litoměřicemi. Oba favorité se trápí, zatímco, celky z Vysočiny již trénují na další kolo, jejich vítězové budou hrát baráž o extraligu

V neděli se Horáci vytáhli v Kotlině, když zaskočili domácí hráče perfektní hrou od zadu a přesnou koncovkou. Hlavní zásluhu má Jakub Čuřík, autor hattricku. O další branky se postarali Křivohlávek, Laš a Nahodil. Domácí vstřelili symbolickou branku až minutu a půl před koncem.

Výborný výkon podali všichni hráči, včetně brankáře Faltera. Trenér Pokorný byl nadmíru spokojen. Vyřadil mužstvo, které se k němu v minulosti nezachovalo nejlépe. Na koho nyní Třebíč půjde neřeší, není si už z čeho vybírat… Ve hře je pořád i další derby s Duklou.

Nad čím je potřeba se zamyslet, je chování security v Brodě. Je neuvěřitelné, že na stadion nebyli opět vpuštěni někteří fanoušci. A to i přesto, že se za ně zaručil manager týmu Karel Čapek a s vedením security se slovně dohodl. Je vidět, že v dnešní době se podáním ruky gentlemanské dohody neztvrzují. Nebyli dokonce vpuštěni ani diváci, kteří byli v Brodě poprvé. Důvod byl nejasný. Chlapci ve fosforových vestách si vybírali snad podle sympatií či podle toho, co který fanoušek na jejich adresu pronesl. Tento způsob lustrování je opravdu odsouzeníhodný a ukazuje na "profesionalit"u nejen „hlídací“ agentury, ale i celého klubu z Havlíčkova Brodu.

 

Naštěstí fanoušci byli skvělí a hráči se jim odměnili hrou i výsledkem. Divákům poděkovali jak ihned po zápase, tak se i po chvíli vrátili z kabin opět na led a znovu diváků, kteří vážili cestu do Brodu, poděkovali. Pokud by se povedlo přejít do baráže, zřejmě by děkovačka byla ještě větší. Přijďte naše hráče povzbudit i v dalším kole!

Jan Zeman

Aktualizováno Úterý, 04 Březen 2014 17:17